x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Budapesta se dotează cu un stadion de 65.000 de locuri

Budapesta se dotează cu un stadion de 65.000 de locuri

23 Apr 2013   •   18:54
Budapesta se dotează cu un stadion de 65.000 de locuri

În Ungaria a fost dezvăluit marţi un proiect ambiţios, privind construirea, până în ianuarie 2017, a unui nou stadion, cu o capacitate de 65.000 de locuri, în Capitala Ungariei, ale cărui costuri se vor situa undeva între 250 şi 300 de milioane de euro, relatează inforadio.hu.

Proiectul, care va fi o construcţie după o procedură specială, de “stadion în stadion”, vizează construirea unui centru intitulat “Centru olimpic naţional”. Lucrările sale vor începe anul viitor şi sunt programate să se încheie în ianuarie 2017, precizează sursa citată.

Laszlo Vigh, secretarul de stat pentru Sporturi în cadrul Guvernului de la Budapesta, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă susţinute marţi că noua arenă sportivă va fi construită ţinându-se cont de ultimele standarde ale UEFA.

Proiectul prevede şi construcţia de instalaţii de atletism, a unei piscine olimpice şi a unui velodrom.

Stadionul va fi construit în locul actualului stadion Ferenc Puskas din Budapesta, fostul “Stadion al Poporului”, construit în 1953, în perioada regimului comunist, şi pe care s-a disputat şi ultima partidă dintre echipele României şi Ungariei, cu porţile închise.

Ferenc Puskas, decedat în 2006, este o legendă a fotbalului ungar, care a cunoscut perioada de glorie în anii 50.

×