x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Campioana mondială va primi 30 de milioane de dolari

Campioana mondială va primi 30 de milioane de dolari

09 Iul 2010   •   00:00

Câştigătoarea Cupei Mondiale de fotbal, care se va stabili între Olanda şi Spania, va fi recompensată cu 23,8 de milioane de euro (30 de milioane dolari) dintre cei 333 de milioane de euro (420 milioane dolari) care vor fi repartizaţi echipelor participante la acest turneu final, informează As. Potrivit publicaţiei spaniole, vicecampioana mondială va primi 19 milioane de euro, în timp ce echipele ce vor disputa meciul pentru locul trei, Uruguay şi Germania, vor fi recompensate cu câte 15,8 milioane de euro.

Toate cele 16 de echipe care au rămas în afara competiţiei după faza grupelor vor primi câte 4,8 milioane de euro, suma crescând progresiv în funcţie de faza competiţiei în care a ajuns fiecare selecţionată.

În luna decembrie 2009, FIFA a anunţat că fiecare din cele 32 de echipe calificate la CM a primit un milion de dolari (800.000 de euro) în vederea pregătirii pentru competiţia din Africa de Sud şi că valoarea totală a sumelor alocate cluburilor de fotbal pentru că şi-au pus la dispoziţie jucătorii echipelor naţionale pe perioada Cupei Mondiale va fi de 40 de milioane de dolari (31,7 milioane de euro).

Comparativ cu ediţia precedentă a Cupei Mondiale, cea din 2006, suma totală a premiilor acordate echipelor participante a crescut cu peste 65 la sută.

×
Subiecte în articol: cm2010