x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Surpriză la Campionatul Mondial de fotbal feminin: Italia, eliminată cu un gol înscris în prelungiri

Surpriză la Campionatul Mondial de fotbal feminin: Italia, eliminată cu un gol înscris în prelungiri

de Redacția Jurnalul    |    02 Aug 2023   •   14:45
Surpriză la Campionatul Mondial de fotbal feminin: Italia, eliminată cu un gol înscris în prelungiri
Sursa foto: Hepta

Italia a fost eliminată de la Campionatul Mondial de fotbal feminin cu un gol înscris în minutul 92 de Africa de Sud. Din grupa italiencelor a mai fost eliminată Argentina, în timp ce Suedia și Africa de Sud s-au calificat în fazele superioare ale competiției din Australia și Noua Zeelandă.

Italiencele au condus cu 1-0 în partida disputată miercuri Wellington. Africancele au revenit și au înscris de două ori, dar au fost egalate în minutul 74. Scorul egal asigura calificarea Italiei, dar Africa de Sud a dat lovitura printr-un gol înscris în minutul 92. În cel de al doilea meci al grupei, Suedia a învins Argentina, scor 2-0, și a obținut a treia victorie de la Campionatul Mondial.

Până acum s-au mai calificat în faza eliminatorie a competiției Elveția și Norvegia din grupa A, Australia și Nigeria din grupa B, Japonia și Spania din grupa C, Anglia și Danemarcă din grupa D și Olanda și SUA din grupa E.

Tot miercuri se desfășoară ultimele partide din grupa F, Brazilia-Jamaica și Franța-Panama. Braziliencele au nevoie de victorie pentru a se califica, în timp ce reprezentantele Franței pot merge în optimi și cu un rezultat de egalitate în ultima partidă a grupei F.

Conform traseului stabilit de organizatori, se cunosc deja primele șase meciuri din optimile Cupei Mondiale. Este vorba despre partidele Elveția-Spania, Olanda-Africa de Sud, Japonia-Norvegia, Suedia-SUA, Australia-Danemarca și Anglia-Nigeria. Echipele care vor câștiga meciurile menționate se vor califica în sferturile competiției.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: campionat Italia africa de sud