x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Modric sau De Bruyne Cine pleacă azi acasă?

Modric sau De Bruyne Cine pleacă azi acasă?

de Adi Munteanu    |    01 Dec 2022   •   07:15
Modric sau De Bruyne  Cine pleacă azi acasă?

Încă o zi decisivă la Mondialul din Qatar. Azi este ziua în care sita va cerne între alte două echipe mari ale Europei, Croația, vicecampioana mondială en titre, și Belgia, locul 3 în clasamentul FIFA. Ambele au dezamăgit în startul turneului final, însă azi își pot spăla imaginea în meciul direct.

Grupa F părea una dintre cele mai simple la tragerea la sorți, toată lumea dădea Belgia și Croația pe primele două locuri, singura necunoscută fiind doar care din ele va fi pe locul 1 și care pe 2. Nu paria nimeni ca Maroc sau Canada să provoace vreo surpriză. Numai că atât Croația, cât și Belgia s-au prezentat mult sub așteptări la acest turneu final. În primul meci, croații au scos doar un egal cu Marocul, în care africanii au avut multe șanse chiar să învingă. Tot în prima etapă, Belgia a învins cu mult noroc naționala Canadei, care, naivă, a ratat ocazia unui rezultat mare. Deruta celor două favorite a continuat și în etapa a doua, când Maroc învins fără drept de apel Belgia, 2-0, iar Croația s-a impus în fața Canadei doar după ce nord-americanii s-au prăbușit fizic și nu au putut să mențină scorul de 1-0, deschis în minutul 2. 

Maroc, 3 șanse din 4 să meargă în optimi

Surpriza grupei este Marocul, care are toate șansele să meargă în optimi, cel mai probabil de pe locul 2. Este la mâna ei, nu trebuie să piardă diseară cu Canada. Un meci egal, coroborat cu o victorie a oricui sau egalitate în meciul Belgia-Croația, le asigură locul 2 și un duel cu Spania. 

De asemenea, marocanii pot câștiga grupa, și ar juca cel mai probabil cu Germania, în cazul în care înving Canada, iar în celălalt meci iese egal sau învinge Belgia. Varianta proastă este să piardă cu Canada și victoria Belgiei, situație în care africanii sunt eliminați. Cea mai pariată variantă este de două rezultate de egalitate, scoruri care ar trimite Belgia acasă.

 

Pe teren, dictatura fundamentaliștilor de laTeheran a fost înlocuită cu dictatura bunului-simț 

Meciul SUA-Iran, un „război” în care a învins fair play-ul

Ordinul-îndemn al președintelui Iranului, Ebrahim Raisi, și al liderului spiritual, ayatolahul Ali Khamenei, de a „înfrânge Satana” nu a fost respectat de jucătorii persani, care nu au provocat un „jihad” pe teren contra SUA, considerat de liderii de  la Teheran dușmanul de moarte. Spre lauda lor, fotbaliștii iranieni și-au văzut de fotbal, au jucat frumos, pe alocuri chiar spectaculos, lăsând o impresie foarte bună. De fapt, întregul meci s-a desfășurat în limitele fair play-ului, fără proteste la adresa arbitrului, fără simulări, fără faulturi grave, necum grosolane, s-au ajutat reciproc să se ridice de pe teren... Ambele echipe s-au salutat cu respect și și-au dat mâna, și înainte, și după meci, contrar dorinței șefilor politici. A învins  selecționata SUA meritat, scor 1-1, și asta au recunoscut-o și adversarii, provocând, foarte probabil, multă furie în guvernul de la Teheran. 

SUA merg în optimi, unde vor întâlni Olanda, în timp ce naționala Iranului părăsește competiția cu capul sus, însă există temerea că jucătorii vor avea de suportat consecințe la revenirea în țară pentru că „n-au răpus Satana”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×