x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Caracatiţa Paul, mascota Spaniei

Caracatiţa Paul, mascota Spaniei

11 Iul 2010   •   00:00
Caracatiţa Paul, mascota Spaniei
Sursa foto: "Nostradamus din acvariu" s-a hrănit din acvariul cu steagul Germaniei. În finala mică, nemţii au învins Uruguayul, cu 3-2/Reuters

Caracatiţa Paul a anticipat corect şi deznodământul finalei mici a turneului final. Întâmplare sau nu, molusca-profetă a nimerit mereu în acvariul pe care se afla steagul reprezentativei care avea să câştige meciul respectiv. Numai că, după ce a mizat pe Spania în semifinala cu Germania, suporterii nemţilor i-au pus gând rău moluştei cefalopode.

Pe forumuri, din Africa de Sud sau prin intermediul mass-media, fanii germani s-au exprimat deja pentru transformarea caracatiţei într-o delicioasă cină. Suporterii germani au realizat chiar şi o listă cu pedepsele pentru Paul: "Să fie prăjit, făcut sushi, fript la grătar, aruncat la rechini sau băgat în salata de fructe". De asemenea, unii dintre microbişti au realizat chiar şi cântece împotriva "prezicatorului minune".

Ameninţată chiar cu aruncarea într-un acvariu cu rechini, salvarea moluştei Paul ar putea veni tocmai din Spania. Încântaţi că le-a purtat noroc cu Germani şi că le-a prezis victoria şi în marea finală, ibericii sunt hotărâţi să o cumperea şi să o transforme direct în mascota echipei naţionale. "Este un veritabil fenomen. Ar trebui să fie mascota naţionalei!", a declarat mijlocaşul Spaniei, Xavi. "Trebuie să-l cumpărăm pe Paul indiferent cât va costa. Această caracatiţă ne-a cucerit pe toţi, nu merită să sfârşească într-o cratiţă", a propus primarul localităţii Carballino, Carlos Montes.

Suporterii Spaniei au făcut publică şi o ofertă care se ridică la 30.000 de euro. Încă de la primul meci jucat la CM 2010, caracatiţa Paul, care trăieşte într-un acvariu din Germania, a ghicit învingătoarele din partidele jucate de Mannschaft-ul lui Joachim Low.

Procedura prin care molusca prezice este următoarea: sunt folosite două recipiente de sticlă, umplute cu scoici şi acoperite cu steagurile naţionalelor care urmează să joace, iar prima alegere a lui Paul este considerată ca fiind cea care desemnează echipa învingătoare. Până acum, are un procentaj de sută la sută, însă este de precizat că prezice doar învingătoarele din partidele Germaniei.

×
Subiecte în articol: cm2010