x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Chivu a calificat pe Inter Milano în semifinalele Cupei Italiei!

Chivu a calificat pe Inter Milano în semifinalele Cupei Italiei!

27 Ian 2011   •   09:55
Chivu a calificat pe Inter Milano în semifinalele Cupei Italiei!
Sursa foto: /Reuters

Cristian Chivu a transformat penalty-ul decisiv în meciul câştigat de Internazionale Milano, miercuri, în deplasare, cu scorul de 5-4 (0-0) în urma loviturilor de departajare, în faţa echipei SSC Napoli, în sferturile de finală ale Cupei Italiei, informează cotidianul La Repubblica.

Integralist în echipa milaneză, fundaşul român a înscris penalty-ul decisiv după ce coechipierii săi Eto'o, Cambiasso, Pandev şi Thiago Motta marcaseră şi ei. Pentru Napoli au înscris la loviturile de departajare Cavani, Hamsik, Zuniga şi Yebda, iar Lavezzi a ratat.

"Dacă am mai dat gol din penalty? Da, la Ajax băteam mereu penalty-uri şi am înscris odată şi pentru Roma, chiar în poarta lui De Sanctis. Nu a fost nici primul şi nici ultimul penalty pe care îl voi executa. Sunt extrem de fericit pentru calificare![ E normal să ai emoţii la penalty-uri pe un stadion cum este cel din Napoli, plin cu suporteri fanatici. Ceea ce rămâne este victoria Interului şi asta e tot ce contează", a declarat Chivu după meci.

Site-ul we-news.com i-a acordat nota 7 internaţionalului român. "Partidă excelentă pentru Chivu, care a anticipat şi a ordonat defensiva", a scris sursa citată.

Site-ul calciomercato.it l-a notat cu 6,5 pe român. "S-a apărat şi a atacat cu aceeaşi intensitate şi l-a pus de multe ori în dificultate pe Maggio", a scris calciomercato.it.

Site-ul quotidiano.net i-a acordat nota 5,5 lui Chivu. "Românul a faultat mult şi a ajutat prea puţin ofensiva. Are meritul de a nu fi ratat penaltiul decisiv", a scris sursa citată.

Tot miercuri, AC Milan a acces în semifinalele Cupei Italiei după ce a învins, cu scorul de 2-1, formaţia Sampdoria Genova, prin golurile înscrise de Pato '17, '22. Pentru Sampdoria a marcat Maccarone '51.

O altă echipă care a obţinut calificarea în semifinalele competiţiei este Palermo, care s-a impus, marţi, în faţa formaţiei Parma, cu scorul de 5-4 în urma loviturilor de departajare.

Ultimul sfert de finală, Juventus Torino - AS Roma, este programat joi seară, la ora 21.45.

×