x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Christoph Daum: Polonia poate fi un exemplu pentru România

Christoph Daum: Polonia poate fi un exemplu pentru România

10 Noi 2016   •   23:05
Christoph Daum: Polonia poate fi un exemplu pentru România

Selecţionerul echipei naţionale, Christoph Daum, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că Polonia poate fi un exemplu pentru România în ceea ce priveşte dezvoltarea şi revenirea în elita mondială a fotbalului.

"Mâine cu Polonia va fi un meci de a fi şi a nu fi, la fel ca următorul şi aşa mai departe. Bineînţeles că e mereu mai bine să fii decât să nu fii. Am lucrat de-a lungul timpului cu mulţi jucători polonezi şi am un mare respect faţă de mentalitatea lor, faţă de caracterul lor fantastic. Acum sunt mulţi jucători de clasă care evoluează la cluburi foarte mari din lume. Dezvoltarea care a început acum 50 de ani se vede acum în fotbalul polonez. Iar Polonia poate fi un exemplu pentru România pentru a reveni la un nivel înalt. Ei au muncit mult şi timp îndelungat pentru asta, rezultatele nu au venit peste noapte. Adam Nawalka (n.r. - selecţionerul Poloniei) este un antrenor extraordinar, am un mare respect pentru munca lui, pentru ce a făcut până acum la naţionala Poloniei. El este unul dintre antrenorii de care se leagă succesul fotbalului polonez", a spus Daum.

El a afirmat că a stabilit deja primul unsprezece, iar în ceea ce îl priveşte pe Cristian Săpunaru a adăugat că acesta poate trece peste durerile pe care le-a acuzat în ultimul timp. "Nu am nicio dilemă legată de primul unsprezece. Îl ştiu deja. Pe durata unei partide se pot întâmpla multe lucruri, poate uneori ai nevoie să te retragi în apărare şi să foloseşti contraatacul ca armă. Iar poate altădată ai nevoie să faci presing sus şi trebuie să încerci să construieşti în jumătatea adversă. Trebuie să fim pregătiţi pentru multe situaţii pe durara unei partide. În cariera mea nu cred că am jucat un meci fără dureri. Mereu avem câte o durere, dar de aceea avem un staff medical fantastic. Am spus de mai multe ori că durerea nu există decât în mintea noastră şi poate fi depăşită. Iar Săpunaru are un caracter fantastic şi nu va avea niciun motiv să renunţe, este un jucător foarte puternic", a explicat Daum.

Întrebat ce părere are despre afirmaţiile unor oameni de fotbal care susţin că ar trebui demis dacă România nu învinge Polonia, Christoph Daum a răspuns: "Ok, asta este. Dar dacă vom câştiga mâine în faţa Poloniei înseamnă că voi primi un contract pe zece ani? "

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte la 11 noiembrie, de la ora 21,45, pe Arena Naţională din Capitală, selecţionata Poloniei, într-o partidă contând pentru Grupa E a preliminariilor CM 2018.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: Christoph Daum Polonia romania exemplu