x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Imnul fotbaliștilor români din Liga a 3-a a Europei. „Nu avem chef azi... Ne vedem joi”

Imnul fotbaliștilor români din Liga a 3-a a Europei. „Nu avem chef azi... Ne vedem joi”

de Adi Munteanu    |    14 Aug 2023   •   07:30
Imnul fotbaliștilor români din Liga a 3-a a Europei. „Nu avem chef azi... Ne vedem joi”

„Marile dueluri europene” cu Flora Tallinn, FC Aktobe și Nordsjaelland ale echipelor noastre au reamintit de smiorcăiala tradițională a jucătorilor noștri: „Nu putem juca din 3 în 3 zile. Este prea mare efortul, suntem obosiți”, aducând mai mult aminte de versurile trupei Vama Veche, „Nu am chef azi”. Cum reușesc fotbaliștii noștri să fie obosiți după patru etape de campionat, numai ei știu. Cum reușesc echipele din alte campionate, cu care noi vrem să ne comparăm, să joace la trei zile, doar ei știu. Restanțele au fost reprogramate de LPF la o dată imposibilă, 10 septembrie, când naționala este în plină campanie de calificare la Euro 2024, cu meciuri pe 9 și 12 septembrie, cu Israel, respectiv Kosovo. Urmează, deci, o altă reprogramare, când vor avea, în sfârșit, chef să joace.

Prima manșă a turului 3 a preliminariilor Conference League a adus doar o certitudine: Farul este sigur în play-off după 3-0 cu Flora Tallin. Celelalte reprezentante au deplasări dificile în Danemarca și în Kazahstan.

Cum reușește Hagi să-i resusciteze pe toți?

Hagi face ce face și mai câștigă un pariu. L-a readus la viață pe „decarul” Budescu atât de bine încât „durduliul” ploieștean a fost decisiv cu campionii din Estonia. Cum a reușit? Păi, doar un număr 10 pursânge ca Hagi știe să pună în teren un 10 pursânge ca Budescu, mai exact să-i ofere libertatea de acțiune, așa cum era el. „Parcă l-am revăzut pe Hagi când era în activitate. Credeți că Hagi avea la națională sarcini tactice ca noi? El avea libertate totală. Asta a făcut acum Hagi cu Budescu, libertate de mișcare pe teren, iar colaborarea Budescu-Alibec mi-a adus aminte de cuplul Hagi-Răducioiu de pe vremuri”, a spus Florin Prunea, după meci. În plus, colaborarea lui Budescu cu Alibec, revenit la forma de anul trecut, poate readuce Farul în lupta pentru titlu, după începutul dezamăgitor de campionat.

Gigi Becali a văzut alt meci

FCSB a avut cel mai dificil adversar la tragerea la sorți, iar scorul egal de pe teren propriu cu danezii de la Nordsjaelland o îndepărtează de obiectiv. Mai mult decât scorul, îngrijorător a fost jocul lipsit de idei, la întâmplare și bazat mai mult pe sclipiri individuale, care însă au lipsit. Jucătorii FCSB-ului n-au fost în stare să dea un șut pe poartă nici când, timp de jumătate de oră, au avut un om în plus. Danezii au dominat la toate capitolele, arătând câteva clase peste ce a arătat FCSB, susținută și de un stadion plin. Statisticile meciului sunt necruțătoare: posesie 45%-55%, ocazii de gol 8-9, șuturi pe poartă 0-3, atacuri 79-110, toate cifrele fiind în favoarea danezilor. În aceste condiții este de neînțeles declarația lui Gigi Becali: „Este cel mai bun joc al echipei de când sunt eu în fotbal. Am scos untul din ei, i-am obosit de nu mai știau de ei”. O fi uitat patronul FCSB de marile meciuri cu Ajax, Valencia, Dynamo Kiev, Lens, Betis Sevilla sau istorica victorie cu Chelsea lui Mourinho?

Decizia de a amâna meciul de la Sibiu cu Hermannstadt este păguboasă și poate fi justificată doar de lipsa accidentaților Băluță, Șut sau David Miculescu. Totuși, ar fi fost un meci-test util pentru a pregăti înlocuitori în caz că aceștia nu vor fi recuperați până joi. Cum meciul cu Hermannstadt ar fi fost programat duminică, din motive de audiențe TV, ar fi avut totuși 4 zile de refacere după etapa de la Sibiu până la returul din Danemarca. 

În ceea ce privește calificarea în play-off-ul Conference League, FCSB pornește cu șansa a doua, casele de pariuri și specialiștii merg pe o victorie confortabilă a vicecampioanei Danemarcei.

Sepsi și-a diminuat șansele

Chiar dacă în startul sezonului a arătat că este cea mai constantă și omogenă echipă din Liga 1, iar în Conference League a făcut instrucție cu vicecampioana Bulgariei, ȚSKA Sofia, Sepsi a pierdut mult din turație. Iureșul pe care l-au demonstrat pe teren în primele meciuri s-a mai regăsit doar sporadic în partida cu Aktobe. Mai grav este că în meciul de pe teren propriu cu echipa din Kazahstan au apărut și greșelile în apărare, situație cu care nu ne obișnuise până acum. Partea pozitivă este forma bună în atac a lui Varga, decisiv în ultima perioadă, deși a intrat pe parcursul meciurilor.

Totuși există un pericol în amânarea meciurilor din această etapă: ar putea fi un moft cu efect fix invers, care poate scoate jucătorii din ritm.

 

×
Subiecte în articol: FCSB Conference League