x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Un cunoscut atacant german se retrage din fotbalul internațional

Un cunoscut atacant german se retrage din fotbalul internațional

de Redacția Jurnalul    |    15 Iul 2024   •   20:45
Un cunoscut atacant german se retrage din fotbalul internațional
Sursa foto: Hepta

Fotbalistul german Thomas Mueller a anunțat luni că pune punct carierei sale internaționale, după 14 ani de activitate.

Decizia atacantul lui Bayern Munchen vine după ce Germania a fost eliminată de la Campionatul European.

Fotbalistul în vârstă de 34 de ani a jucat la al optulea și ultimul său turneu pe 5 iulie, în înfrângerea Germaniei cu 2-1 în sferturile de finală cu Spania, unde a fost introdus ca rezervă în minutul 80.

Muller a ajutat Germania să câștige Cupa Mondială din 2014 și are al treilea cel mai mare număr de prezențe pentru echipa națională, cu 131 de selecții și 45 de goluri. El a câștigat, de asemenea, Gheata de Aur și titlul de „Cel mai bun tânăr jucător” al Cupei Mondiale din 2010, când Germania a terminat pe locul al treilea.

„Întotdeauna m-a făcut foarte mândru să joc pentru țara mea. Am sărbătorit împreună și uneori am vărsat o lacrimă împreună", a declarat Muller într-un videoclip de adio difuzat pe rețelele sociale.

„Când am avut privilegiul de a face prima mea apariție internațională, nu aș fi visat niciodată la toate acestea. Aș dori să le mulțumesc tuturor fanilor și coechipierilor mei din Germania pentru sprijinul lor de-a lungul anilor. Luați cu voi entuziasmul și bucuria de la Euro din acest an".

„Nimeni nu este ca Thomas Muller. Valoarea sa pentru fotbalul german nu poate fi supraestimată", a declarat șeful echipei naționale germane, Rudi Voeller.

„Indiferent dacă a fost cu Bayern sau cu echipa națională în toți acești ani, Thomas a dat întotdeauna fiecărei echipe o față, un caracter exemplar și un atacant de top."

×
Subiecte în articol: fotbal atacant germania thmas mueller