x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Kevin De Bruyne dezvăluie amploarea accidentării din finala Ligii Campionilor

Kevin De Bruyne dezvăluie amploarea accidentării din finala Ligii Campionilor

de Redacția Jurnalul    |    12 Iun 2023   •   21:45
Kevin De Bruyne dezvăluie amploarea accidentării din finala Ligii Campionilor
Sursa foto: Hepta

Kevin De Bruyne a dezvăluit că a jucat cu o ruptură parțială a tendonului încrucișat în ultimele două luni ale sezonului. Mijlocașul belgian a fost înlocuit cu Phil Foden, în minutul 36 al finalei UEFA Champions League, într-un meci câștigat de Man City grație golului marcar de Rodri.

De Bruyne a dezvăluit acum amploarea accidentării care a dus la eliminarea sa timpurie sâmbătă, declarând că, după ce s-a confruntat cu "mici rupturi" la tendonul de la genunchi timp de mai multe luni, și-a rupt mușchiul complet în finală.

"Mă lupt de două luni, de la meciul din deplasare cu Bayern Munchen", a declarat el presei. "Toate au fost mici rupturi, dar acum s-a rupt-o până la capăt, așa că nu am putut continua".

"Mi s-a spus timp de două luni că există o posibilitate să fiu în pericol, dar, știți, o accepți. Încerc să fiu disponibil pentru echipa mea și știu că la tipul de jucător care sunt există uneori o posibilitate, cu toată puterea și tipul de alergări pe care le fac și intensitatea cu care joc, să-mi pun corpul la bătaie. Dar asta este în regulă. Fac totul pentru a câștiga meciul. Și uneori este greu. În finală, tendonul s-a rupt pur și simplu".

A fost a doua finală consecutivă a Ligii Campionilor în care De Bruyne a ieșit accidentat - după ce a suferit o accidentare în finala din 2020. Dar de data aceasta banca lui City a fost mai puternică pentru a ieși totuși învingătoare.

Victoria de sâmbătă a făcut ca De Bruyne și Man City să completeze o triplă istorică, devenind doar a doua echipă din istoria fotbalului englezesc care a câștigat Liga Campionilor, Cupa FA și Premier League în același sezon.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: De Bruyne man city