x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Englezii, încântaţi de execuţia lui Cristi Tănase

Englezii, încântaţi de execuţia lui Cristi Tănase

17 Sep 2010   •   00:00
Englezii, încântaţi de execuţia lui Cristi Tănase
Sursa foto: /Reuters

Presa engleză apărută imediat după meciul FC Liverpool - Steaua, scor 4-1 în grupa K a Ligii Europa, laudă prestaţia echipei române, care a dat mari emoţii gazdelor, dar şi reuşita de excepţie a lui Cristian Tănase.

Cotidianul The Sun a descris plastic reuşita Stelei de la Liverpool. "Minutul 1, sperăm că nimeni n-a fost prins în trafic în drum spre stadion, pentru că Joe Cole a interceptat o pasă înapoi şi a înţepat balonul la colţul lung. Ce gol rapid, de fapt cel mai rapid gol din acest sezon al Ligii Europa. În minutul 13, superfinalizare din partea lui Tănase! Stancu trimite o pasă minunată către agilul număr 10, care înscrie superb, cu fineţe, peste Reina. Minunat fotbal! Liverpool a fost pe muchie de cuțit, Steaua a arătat că n-a venit să se predea, fiind un pericol", a comentat sursa citată.

The Sun a mai scris că Liverpool a pus lucrurile în ordine după ce situaţia devenise periculoasă în urma golului lui Tănase: "Golul le-a dat oaspeţilor încrederea necesară pentru a ataca, în timp ce Liverpool a scăzut. Dar repriza a doua a început în forţă pentru cormorani, care au fost răsplătiţi. Fluierul final a venit cu 45 de minute mai târziu pentru Steaua, care după o primă parte luminoasă a cedat până la urmă. Două goluri Ngog, o reuşită rapidă a lui Cole şi efortul lui Lucas au fost suficiente pentru succes. O bună parte din prima repriză a părut să fie în favoarea oaspeţilor, contraatacurile lor punând probleme. Liverpool a găsit însă resurse şi i-a făcut pe români să plătească preţul ocaziilor ratate".

Site-ul oficial al FC Liverpool a titrat: "Roşii au lovit Steaua de patru ori". "Ngog şi Leiva au dus-o pe Liverpool înapoi în joc, după ce Tănase egalase cu un şut sublim. Apoi, Ngog a pus cireaşa pe tort pentru 4-1, a turnat sare pe rana Stelei. Liverpool deschide grupa K printr-o victorie importantă. Greşeala impardonabilă a lui Abrudan a dus la deschiderea rapidă a scorului", a notat liverpoolfc.tv.

The Guardian a notat că "Tănase a înscris un gol încântător", în timp ce Daily Mail a comentat: "Golul Stelei a venit de nicăieri. O pasă fantastică a lui Stancu, urmată de o finalizare maiestuoasă a lui Tănase a adus o egalare neaşteptată".

The Telegraph a precizat că Liverpool a dominat repriza secundă. "Tănase a egalat cu o execuţie de expert, iar lui Liverpool i-a luat puţin să-şi recapete încrederea. În această perioadă îngrijorătoare, Steaua a continuat să avanseze, Bicfalvi dirijând operaţiunile de la centru. Românii au fost imaginea antrenorului lor, un jucător ofensiv elegant când evolua la Tottenham", a scris publicaţia amintită.

"Cole, N'gog și Lucas repară nervii lui Liverpool", a titrat The Mirror: "Victoria a venit după o spaimă serioasă, Steaua egalând până la pauză. Golul lui Tănase a fost aproape la fel de dulce ca lovitura de vis a lui Cole din minutul 1".

În sfârşit, ziarul Liverpool Echo a scrie despre Steaua că Steaua este "un gigant căzut. "Un club mândru, care a câştigat Cupa Campionilor în 1986, iar acum trei ani a ajuns la un pas de finala Ligii Europa, a căzut într-o relativă obscuritate".

×
Subiecte în articol: europa league