x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Euro 2024: Portugalia – Franța, confruntarea dintre Ronaldo și posibilul său urmaș, Mbappe

Euro 2024: Portugalia – Franța, confruntarea dintre Ronaldo și posibilul său urmaș, Mbappe

de Redacția Jurnalul    |    05 Iul 2024   •   09:45
Euro 2024: Portugalia – Franța, confruntarea dintre Ronaldo și posibilul său urmaș, Mbappe

Portugalia și Franța se întâlnesc vineri în sferturile de finală ale Euro 2024, o confruntare a generațiilor, între Ronaldo și Mbappe. Dar, meciul de la Hamburg (ora 22.00), pe Volksparkstadion, pare a fi lupta defensivelor, a găurilor negre, cele două echipe având împreună primite doar trei goluri.

Nici Portugalia, nici Franța nu au fost în cea mai bună formă a lor până acum la Euro 2024, dar acest meci apetisant oferă ambelor echipe șansa de a se afirma cu adevărat ca pretendenți autentici. Vor fi vedete pe tot terenul, dar în timp ce Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappé ar putea atrage privirile, apărările ar putea deține cheia succesului.

Portarul portughez Diogo Costa a fost salvator în meciul cu Slovenia, cu trei intervenții la loviturile de departajare, în timp ce Franța a nu a primit gol în trei din cele patru meciuri disputate până acum, Jules Koundé și William Saliba fiind cei care au impresionat în mod special. Cine se va impune la Hamburg?

Formații posibile

Portugalia: Diogo Costa; Cancelo, Rúben Dias, Pepe, Nuno Mendes; Palhinha, Vitinha, Bruno Fernandes; Rafael Leão, Ronaldo, Bernardo Silva
Ratează următorul meci dacă primește cartonaș: João Cancelo, Ronaldo, Francisco Conceição, João Palhinha, Pedro Neto, Rúben Neves

Franța: Maignan, Kojignan, Kojignan Maignan; Koundé, Saliba, Upamecano, Hernández; Kanté, Tchouameni, Griezmann; Dembélé, Thuram, Mbappé
Suspendat: Rabiot
Ratează următorul meci dacă este avertizat: Dembélé, Griezmann, Mbappé, Tchouameni

Când sunt șterse cartonașele galbene?

Avertismentele de la meciurile din turneul final care nu au dus la o suspendare expiră la încheierea sferturilor de finală. Acestea nu sunt reportate în semifinale.

Drumul spre sferturile de finală

Portugalia

Grupa F
2-1 cu Cehia (Hranáč ag 69, Francisco Conceição 90+2; Provod 62)
3-0 cu Türkiye (Bernardo Silva 21, Samet Akaydin og 28, Bruno Fernandes 56)
0-2 cu Georgia (Kvaratskhelia 2, Mikautadze 57 pen)

Optimi de finală
0-0 cu, 3-0 pen cu Slovenia

Franța

Grupa D
1-0 cu Austria (Wöber ag 38)
0-0 cu Olanda
1-1 cu Polonia (Mbappé 56 pen; Lewandowski 79 pen)

Optimi de finală
1-0 cu Belgia (Vertonghen ag 85)

Pronosticurile experților

Carlos Machado, reporter Portugalia

După o sperietură uriașă împotriva Sloveniei în optimi, echipa lui Roberto Martínez întâlnește acum o echipă a Franței plină de fantezie. Acesta va fi un test pentru Portugalia și va necesita ajustări tactice, deoarece, poate pentru prima dată în Germania, Seleção va trebui să se apere pentru perioade lungi. De asemenea, s-ar putea să aibă mai puține ocazii la celălalt capăt și trebuie să se asigure că le fructifică atunci când apar.

Alex Clementson, reporter Franța

Acesta este un meci pe care mulți l-ar vedea ca fiind demn de o finală. Succesul pe care Franța l-a obținut în turnee succesive nu este ceva de la sine înțeles, dar există sentimentul că această echipă are mai multe niveluri în dulap. Eficiența în fața porții a fost din nou în prim-planul narațiunii după Belgia, și este ceva ce antrenorul Didier Deschamps va trebui să abordeze pentru ca echipa sa să depășească Portugalia.

Păreri din cele două tabere

Roberto Martínez, selecționerul Portugaliei: „Acum suntem concentrați și pregătiți pentru Franța. Ei sunt foarte puternici, dar ar putea lăsa spațiu în spatele liniilor. Ne pot pune probleme, dar sperăm că ne vom crea mai multe ocazii. Turneul are acum detalii diferite, pentru că poți câștiga la penalty-uri și poți crea momente de calitate individuală."

Didier Deschamps, selecționerul Franței: „Avem calitate și talent, dar sunt multe echipe care au asta. La cel mai înalt nivel, este nevoie să fii solid și să muncești din greu împreună. Toată lumea progresează și există un numitor comun între toate aceste meciuri: intensitatea sportivă fiind la cel mai înalt nivel."

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cristiano ronaldo Kylian Mbappe