x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Suporterii clubului Sevilla au primit interzis pentru meciul cu Lens din Liga Campionilor, după ce un fan a murit înjunghiat

Suporterii clubului Sevilla au primit interzis pentru meciul cu Lens din Liga Campionilor, după ce un fan a murit înjunghiat

de Redacția Jurnalul    |    11 Dec 2023   •   22:45
Suporterii clubului Sevilla au primit interzis pentru meciul cu Lens din Liga Campionilor, după ce un fan a murit înjunghiat
Sursa foto: Hepta

Sevilla a făcut apel la autoritățile franceze cu privire la interdicția impusă suporterilor săi de a participa la meciul de marți din Liga Campionilor de la Lens, care a fost impusă după ce un fan a fost ucis înainte de un meci din Ligue 1 la începutul acestei luni, a anunțat luni clubul din LaLiga.

Pe 2 decembrie, un suporter al lui Nantes a murit înjunghiat într-un incident petrecut înainte de meciul de la Nisa. Ca răspuns, Ministerul de Interne a anunțat vineri o interdicție pentru fanii din deplasare pentru o serie de meciuri de campionat și de cupă din weekend.

Această interdicție a fost extinsă acum și asupra suporterilor spaniolilor de la Sevilla, iar clubul spaniol a fost informat luni de această decizie.

Ministrul francez de interne, Gerald Darmanin, a anunțat planul de a interzice accesul fanilor Sevillei într-un interviu acordat duminică pentru presa franceză, iar un ordin al autorităților din Pas-de-Calais a confirmat interdicția pentru ultimul meci din grupa B.

"Am depus un apel urgent, împreună cu Association Nationale des Supporters, împotriva deciziei administrative de a interzice accesul tuturor fanilor noștri în mai multe zone, inclusiv în Lens și Arras, precum și împotriva planului Ministerului francez de Interne de a interzice zborurile", a precizat Sevilla într-un comunicat.

"Suntem conștienți de dificultatea de a schimba politica administrației franceze, dar vom folosi toate mijloacele legale și diplomatice disponibile pentru a încerca să ne aducem fanii la meciul cu Lens."

Înainte de confirmarea oficială, Sevilla a declarat că se va angaja cu guvernul spaniol pentru a opri interdicția, mai ales că mulți fani își rezervaseră zboruri și făcuseră aranjamente de călătorie.

"Pur și simplu, nu are sens să le interzicem celor 300 de fani să meargă să își ajute echipa. Să arunci această bombă cu întârziere este inacceptabil", a declarat luni presei președintele Sevillei, Jose Castro, la sosirea pe aeroportul din Lille, citat de Reuters.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sevilla lens suporteri