x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international FCSB, învinsă de Viktoria Plzen cu 2-0, în Europa League

FCSB, învinsă de Viktoria Plzen cu 2-0, în Europa League

23 Noi 2017   •   21:55
FCSB, învinsă de Viktoria Plzen cu 2-0, în Europa League

FCSB a fost învinsă de formaţia cehă Viktoria Plzen cu scorul de 2-0 (0-0), joi seara, pe stadionul Struncovy Sady din Plzen, în Grupa G a Europa League la fotbal.

Vicecampioana Cehiei s-a impus prin golurile marcate de Milan Petrzela (49) şi Jan Kopic (76), la capătul unui meci în care au abundat ratările, de ambele părţi, mai ales în prima repriză.

FCSB, care avea nevoie de un egal pentru a-şi asigura câştigarea grupei, a evoluat sub aşteptări, cu numeroase erori în apărare, favorizate şi de formula aliniată de antrenorul Nicolae Dică, acesta preferând să lase pe banca de rezerve titulari cerţi ca Niţă, Nedelcu, Gnohere, Tănase şi Budescu, în timp ce Pintilii şi Momcilovic nu s-au aflat în lot.

Golofca (6) a deschis seria ratărilor la Plzen, şutul său cu efect, la colţul lung, fiind respins de portar. Prima oportunitate a gazdelor a fost semnată de Petrzela (10), cu un şut în plasa laterală. Un minut mai târziu, Kolar a fost blocat de tânărul portar Vlad în situaţie de unu la unu.

Alibec (20) a avut o mare şansă de a deschide scorul, scăpând spre poartă, dar a şutat slab şi portarul a prins.

Viktoria a avut o serie de ocazii mari de gol, dar Reznicek a ratat într-un minut (20, 21), Vlad fiind la post de fiecare dată, pentru ca apoi Kolar (23), rămas nemarcat în careu, să piardă mingea în faţa porţii. Reznicek (24) a nu a reuşit să ajungă la mingea centrată în faţa porţii.

FCSB a cerut penalty în min. 27, prin Coman, împins în careu de Hejda, dar arbitrul nu a acordat nimic.

Vicecampioana Cehiei a mai avut o situaţie notabilă prin Limbersky (27), al cărui şut a fost prins de Vlad.

Alibec a ieşit la rampă prin două şuturi de la distanţă (28, 32), al doilea, din lovitură liberă de la circa 30 de metri, fiind respins în corner de portar. Planic a avut şi el o oportunitate bună, dar a reluat pe lângă poartă cu capul (33).

În min. 33 cehii au avut cea mai mare ocazie, când Enache a scos de pe linia porţii reluarea lui Reznicek.

FCSB a avut prima ocazie clară după pauză, prin Alibec (48), care a tras de la 25 de metri, însă Hruska a respins salvator.

Liderul din Cehia a deschis scorul în min. 49, prin Petrzela, plecat dintr-o poziţie de ofsaid, de lângă Junior Morais, după o lansare de la Hrosovsky.

Vicecampioana României a avut şansa egalării (52), din lovitură liberă, prin Bălaşa, dar portarul Hruska a respins de lângă bară.

Viktoria Plzen se putea desprinde prin Kopic (53), care a scăpat singur cu Vlad, dar a tras pe lângă poartă.

FCSB a preluat apoi controlul jocului şi a căutat egalarea, dar Bălaşa (58) a trimis din lovitură liberă pe lângă poartă, apoi Man (61) a şutat peste poartă, iar Hruska a salvat remarcabil şutul lui Tănase (63), de la circa 25 de metri.

Viktoria a marcat al doilea gol în min. 76, prin Kopic, care a deviat cu capul şutul lui Kolar, după ce Vlad salvase senzaţional reluarea aceluiaşi Kopic.

Până la final FCSB nu a mai reuşit nimic notabil, deşi a căutat măcar golul de onoare. Pentru FCSB este al doilea eşec la rând, după 0-1 cu CSM Poli Iaşi, în Liga I.

Viktoria a reuşit prima sa victorie în faţa unei echipe româneşti şi şi-a asigurat calificarea în şaisprezecimile de finală ale Europa League. Echipa cehă fusese eliminată anterior de Petrolul Ploieşti (1-1 în deplasare, 1-4 acasă), de Astra Giurgiu (1-1 în deplasare, 1-2 acasă) şi de FCSB (2-2 în deplasare, 1-4 acasă).

În ultima etapă a grupei, pe 7 decembrie, FCSB primeşte vizita formaţiei elveţiene Lugano, iar Viktoria va juca în deplasare cu Hapoel Beer Sheva.

Viktoria Plzen - FCSB 2-0 (0-0)
Au marcat: Milan Petrzela (49), Jan Kopic (76).
Plzen, stadion Struncovy Sady
Europa League - Grupa G
În tur: 0-3

Au evoluat echipele:
Viktoria: 16. Ales Hruska - 14. Radim Reznik, 2. Lukas Hejda, 4. Roman Hubnik (căpitan), 8. David Limbersky - 7. Tomas Horava, 17. Patrik Hrosovsky - 11. Milan Petrzela (29. Diego Zivulic, 88), 26. Daniel Kolar (25. Ales Cermak, 84), 10. Jan Kopic - 37. Jakub Reznicek (23. Marek Bakos, 66). Antrenor: Pavel Vrba.
Rezerve neutilizate: 1. Matus Kozacik - 19. Jan Kovarik, 21. Tomas Hajek, 24. Milan Havel.
FCSB: 99. Daniel Vlad - 44. Gabriel Enache, 16. Bogdan Planic, 4. Mihai Bălaşa (căpitan), 12. Junior Morais - 23. Ovidiu Popescu, 8. Lucian Filip (6. Dragoş Nedelcu, 46) - 22. Cătălin Golofca (10. Florin Tănase, 46), 98. Dennis Man, 17. Florinel Coman (11. Constantin Budescu, 64) - 7. Denis Alibec. Antrenor: Nicolae Dică.
Rezerve neutilizate: 1. Florin Niţă - 3. Ionuţ Larie, 9. Harlem Gnohere, 20. William de Amorim.

Arbitru: Ivan Bebek; arbitri asistenţi: Goran Pataki, Miro Grgic; arbitri adiţionali: Mario Zebec, Goran Gabrilo; arbitru de rezervă: Ivica Modric (toţi din Croaţia)
Cartonaşe galbene: Man (45+1), Enache (67), Budescu (84).

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: fcsb