x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international FIFA va analiza 10 proiecte pentru tehnologia liniei porţii

FIFA va analiza 10 proiecte pentru tehnologia liniei porţii

08 Feb 2011   •   11:26
FIFA va analiza 10 proiecte pentru tehnologia liniei porţii
Sursa foto: /Reuters

Zece firme care au prezentat la Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) proiecte de aplicare a tehnologiei pentru linia porţii vor efectua demonstraţii în această săptămână, care vor fi apoi analizate de International Football Association Board (IFAB) în timpul reuniunii din 5 martie, relatează agenţia EFE.

De marţi până duminică cele 10 firme vor oferi demonstraţii ale sistemelor tehnologice pentru depistarea baloanelor care depăşesc linia de poartă. Pe agenda de lucru a adunării generale a IFAB din 5 martie se vor afla 7 propuneri şi amendamente privitoare la regulile jocului, inclusiv utilizarea tehnologiei pentru linia porţii.

IFAB va lua o decizie privind utilizarea tehnologiei care se va aplica doar pentru a se determina dacă mingea a trecut sau nu linia porţii. Sistemul trebuie să fie fiabil şi să transmită imediat decizia în mod exclusiv doar arbitrilor meciului.

FIFA a decis utilizarea tehnologiei pentru linia porţii după mai multe erori de arbitraj la Cupa Mondială 2010 din Africa de Sud, inclusiv neacordarea unui gol perfect valabil marcat de englezul Frank Lampard în meciul cu Germania.

IFAB va studia pe 5 martie şi ultimele noutăţi privind utilizarea brigăzilor de 6 arbitri, inclusiv solicitarea UEFA de aplicare a sistemului cu arbitri suplimentari la faza finală a Euro 2012 din Polonia şi Ucraina.

×
Subiecte în articol: fifa fotbal international