x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fotbalul spaniol în doliu: legendarul Luis Aragones a încetat din viaţă!

Fotbalul spaniol în doliu: legendarul Luis Aragones a încetat din viaţă!

01 Feb 2014   •   12:57
Fotbalul spaniol în doliu: legendarul Luis Aragones a încetat din viaţă!

Fostul selecţioner al echipei de fotbal a Spaniei, Luis Aragones, care a condus naţionala la titlul Euro-2008, a murit sâmbătă, într-o clinică din Madrid, la vârsta de 75 de ani, au anunţat unitatea medicală şi Federaţia spaniolă de fotbal.  

'Înţeleptul din Hortaleza', aflat la conducerea echipei naţionale între 2004 şi 2008, a fost unul dintre marii artizani ai progresului puternicei 'La Roja' în fotbalul mondial: el a ştiut să impună jocul de pase ('toque') şi să îndepărteze fantasmele din minţile unei selecţionate talentate, dar adesea învinse, cucerind al doilea trofeu european după cel din 1964.

Aragones a antrenat 10 cluburi diferite în 35 de ani, între care Atletico Madrid de 3 ori, cu un titlu naţional în 1977 şi 3 Cupe ale Regelui, ca şi pe Barcelona (1987-1988). La începutul lunii decembrie, el îşi anunţase retragerea într-un interviu, după care a revenit asupra afirmaţiilor, la scurt timp după aceea, considerându-se încă interesat de conducerea unei echipe, dacă i se va face o ofertă destul de bună, informează Agerpres.

Ca jucător, a fost selecţionat de 11 ori în reprezentativa Spaniei. 

 

 

×
Subiecte în articol: luis aragones