x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Franţa: accidentat, Carrasso va fi înlocuit cu Ruffier

Franţa: accidentat, Carrasso va fi înlocuit cu Ruffier

16 Iun 2010   •   00:00
Franţa: accidentat, Carrasso va fi înlocuit cu Ruffier
Sursa foto: /Reuters

Portarul Cedric Carrasso, al treilea portar al naţionalei Franţei, care este accidentat, a anunţat oficial forfait pentru Cupa Mondială, în locul său urmând să fie chemat Stephane Ruffier (AS Monaco).

Staff-ul naţionalei franceze au solicitat o derogare pentru schimbarea goalkeeper-ului şi au promis că vor comunica natura leziunii portarului de la Girondins Bordeaux. Ei au anunţat FIFA cu  privire la posibila sosire a unui alt jucător după accidentarea lui Carrasso. "Sunt gata să merg spre Africa de Sud", a declarat Stephane Ruffier.

Nicolas Maingot, director de comunicare pentru FIFA, a declarat că regulamentele specifică faptul că o echipă nu poate schimba un jucător accidentat decât cu 24 de ore înainte de primul său joc la CM. Totuşi, o cerere poate fi înaintată la FIFA de federaţia în cauză. Există, de exemplu, cereri în cazuri de forţă majoră. Comitetul de organizare a competiţiilor FIFA trebuie apoi să emită avizul său.

Staful naţionalei franceze l-a preferat pe Ruffier în defavoarea lui Mickael Landreau, al patrulea portar din lista de 30.

Echipa naţională a Franţei, adversara României în preliminariile Euro 2012, a terminat la egalitate, scor 0-0, cu Uruguay în pirmul meci disputat în grupa A de la Cupa Mondială din Africa de Sud, din care mai fac parte Mexic şi naţionala ţării gazdă.

×
Subiecte în articol: cm2010