x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international FRF, către fanii naționalei care vor să facă deplasarea în Kosovo: „Recomandăm să nu afișeze sau să scandeze mesaje care pot duce la reacții din partea gazdelor”

FRF, către fanii naționalei care vor să facă deplasarea în Kosovo: „Recomandăm să nu afișeze sau să scandeze mesaje care pot duce la reacții din partea gazdelor”

de Redacția Jurnalul    |    02 Iun 2023   •   13:45
FRF, către fanii naționalei care vor să facă deplasarea în Kosovo: „Recomandăm să nu afișeze sau să scandeze mesaje care pot duce la reacții din partea gazdelor”
Sursa foto: Hepta

Suporterii români care vor face deplasarea la Pristina pentru meciul Kosovo - România, programat la 16 iunie în preliminariile Campionatului European din 2024, sunt sfătuiţi să nu scandeze sau să afişeze mesaje politice, având în vedere incidentele din ultimele zile din nordul statului gazdă. 

"Situaţia de securitate din nordul Kosovo poate înregistra noi deteriorări în perioada imediat următoare. Pentru cetăţenii români care doresc să se deplaseze în Kosovo, recomandăm ca intrarea pe spaţiu să se realizeze pe la frontiera cu Macedonia de Nord (Hani i Elezit - la nord de Skopje) sau cu Serbia (Merdare). Nu recomandăm intrarea în Kosovo pe la Brnjak şi Jarinje, deoarece acestea pot fi blocate sau închise de către autorităţile kosovare cu sprijinul trupelor KFOR, dacă situaţia de securitate se va degrada semnificativ. Suplimentar, recomandăm suporterilor români ca pe durata deplasării în Kosovo, în special la stadion, să nu scandeze sau să afişeze mesaje politice care pot conduce la reacţii din partea spectatorilor gazdă", informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte la 16 iunie (ora 21:45), pe Stadionul Fadil Vokrri din Pristina, selecţionata statului Kosovo, într-o partidă contând pentru preliminariile Campionatului European din 2024.

În ultimele zile în nordul statutului Kosovo, la graniţa cu Serbia, au avut loc ciocniri violente între etnicii sârbi şi forţele de securitate kosovare. Incidentele au avut loc pe fondul protestelor etnicilor sârbi împotriva preluării mandatului de către primari albanezi într-o zonă cu majoritate sârbă după alegerile pe care ei le-au boicotat.

×
Subiecte în articol: frf suporteri mesaje politice kosovo