x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Germania − Serbia 0-1: Aşa se bat nemţii

Germania − Serbia 0-1: Aşa se bat nemţii

de Ionut Paduraru    |    18 Iun 2010   •   00:00
Germania − Serbia 0-1: Aşa se bat nemţii
Sursa foto: /Reuters

Văzută drept principala favorită la câştigarea titlului mondial după victoria categorică din partida cu Australia, Germania şi-a dat cu stângul în dreptul şi a pierdut în faţa Serbiei, care dezamăgise în meciul de debut, 0-1 cu Ghana.

La adăpostul punctelor câştigate în etapa inaugurală, nemţii nu s-au grăbit să se arunce în atac. Au preferat însă un joc precis în apărare şi un presing ucigător în faţă. Presing care a devenit sinucigaş în minutul 37, când Klose a primit al doilea galben pentru tot atâtea faulturi în atac, lăsându-şi echipa în zece oameni. Avantaj numeric de care sârbii au profitat imediat, după nici un minut, autorul deschiderii scorului fiind Milan Jovanovici, cu o reluare spectaculoasă din interiorul careului.

Nemţii nu au dezarmat, dar au fost loviţi de un ghinion teribil. În finalul primei reprize, Khedira a nimerit bara, pentru ca apoi şutul lui Muller să fie scos de pe linia porţii de Kolarov.

Partea secundă a debutat cu un recital de ratări ale lui Podolski, care a greşit de trei ori ţinta. Atacantul de origine poloneză nu a reuşit să marcheze nici din penalty-ul provocat de henţul în careu făcut de Vidici. Ratarea a pus capăt speranţelor germane, care au scăpat uşor până la final, după ce Jovanovici şi Zigici au lovit bara.

Rezultat final 1-0 pentru Serbia şi situaţia din grupa D se complică teribil după disputarea a jumătate din meciuri, cu trei echipe având câte 3 puncte.

Pentru live text dati click aici.

×
Subiecte în articol: cm2010