x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Gică Popescu: "E nevoie de un start bun pentru încredere"

Gică Popescu: "E nevoie de un start bun pentru încredere"

02 Sep 2010   •   00:00

Fostul internaţional român Gică Popescu a declarat, miercuri seară, că jucătorilor care evoluează în echipa naţională le-a dispărut încrederea în forţele proprii după ratarea calificării la Cupa Mondială din 2010 şi un start bun în preliminariile pentru Euro-2012 este foarte important.

"Este un nou început de drum, noi sperăm să fie de data asta unul bun, cu şase puncte după două meciuri şi eu cred că acest lucru este posibil pentru că nu avem în faţă două echipe de talia Franţei. Sunt două echipe pe care le putem bate. Este foarte important startul într-o astfel de competiţie pentru că după pierderea calificării la Cupa Mondială jucătorilor le-a dispărut oarecum încrederea, iar aceasta vine numai prin rezultate pozitive, prin victorii. Eu cred că avem puterea necesară şi calitatea necesară pentru a câştiga cele două jocuri", a spus Popescu.

El consideră că selecţionerul Răzvan Lucescu trebuie sprijinit până când România nu va mai avea şanse de calificare la Campionatul European. "Cred că lui Răzvan trebuie să i se acorde toată încrederea. Este un nou început de drum şi cu toţii ne dorim să ne calificăm la turneul final, iar cât sunt şanse trebuie să-i acordăm toată încrederea", a mai spus el.

Fostul selecţioner al României, Gică Hagi, a declarat că încrederea şi liniştea jucătorilor de la echipa naţională va veni doar cu o victorie în meciul cu Albania. "E un început de calificări, un meci acasă şi este foarte important să începi bine, să iei cele trei puncte. Un start bun întotdeauna îţi dă încredere şi linişte. Nu contează cât de bine joci, contează să câştigi", a spus el.

Partida Albania - România va avea loc vineri de la ora 21:00, pe stadionul Ceahlăul din Piatra Neamţ.

×
Subiecte în articol: echipa nationala