x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Guardiola spune „Adio!” Barcelonei. Cine va fi noul antrenor

Guardiola spune „Adio!” Barcelonei. Cine va fi noul antrenor

27 Apr 2012   •   11:36
Guardiola spune „Adio!” Barcelonei. Cine va fi noul antrenor

UPDATE 15:20

Tito Vilanova, secundul lui Josep Guardiola, va fi noul antrenor al formatiei FC Barcelona, a anuntat presedintele clubului catalan, Sandro Rosell.

UPDATE 15:15

Guardiola: 'Decizia de a pleca a fost luata si comunicata conducerii clubului la inceputul lunii decembrie'

Ce a declarat Guardiola la conferinta de presa in care si-a anuntat plecarea de la Barcelona:

'Nu e o decizie simpla pentru mine.

Am preferat contractele scurte, anuale, in locul celor pe patru ani, pentru ca pretentiile din partea Barcelonei sunt atat de mari.

La inceputul lunii decembrie l-am anuntat pe presedinte ca era mea la Barcelona s-a terminat. Desigur, nu am putut anunta acest lucru public. Acum, ca am iesit din cele doua competitii majore, este momentul potrivit sa facem anuntul. Nu am vrut sa las sa persiste incertitudinea. Motivul este simplu: patru ani este destul. Noul antrenor va aduce un suflu nou, pe care eu nu il mai pot oferi. Sa fii in prim planul atentiei publice timp de trei ani este foarte solicitant.

Vreau sa le multumesc jucatorilor mei, carora li se datoreaza tot ce s-a intamplat aici. A fost o mare placere sa le fiu antrenor. Am incercat sa ma achit de datorie cu multa pasiune.

Vreau sa ma odihnesc si sa ma indepartez de toate pentru un timp.

Cand am fost numit, am sarit in sus de fericire, ca un copil. Dar timpul si-a spus cuvantul si sentimentul nu mai este acelasi. Plec cu sentimentul ca mi-am facut datoria.

Clubul Barcelona este o forta de neoprit. Oricine ma va inlocui va putea face o treaba grozava.'

La finalul conferintei de presa, Guardiola a fost apaludat. Jucatorii Barcelonei aveau ochii in lacrimi.

Josep Guardiola, antrenorul de 41 de ani care a dus-o pe FC Barcelona pe culmile gloriei, castigand doua Cupe ale Campionilor Europeni si trei campionate in fotbalul spaniol, isi va anunta azi, oficial, incheierea mandatului la clubul catalan.

Fratele si totodata agentul lui Guardiola a declarat, pentru CNN, ca azi va fi organizata o conferinta de presa in care motivele deciziei vor fi detaliate.

Guardiola a anuntat, inca de anul trecut, cand si-a reinnoit mandatul de 12 luni, ca nu va mai antrena Barcelona la incheierea perioadei.

Dar ramane de vazut -daca va fi dispus sa explice- in ce masura eventuala repetare a eventului (Cupa Campionilor & Campionat) l-ar fi putut determina sa-si reconsidere pozitia de anul trecut. Sau, altfel spus, daca esecurile recente cu Real Madrid si Chelsea au avut un rol decisiv.

Guardiola antreneaza Barcelona, ca principal, din mai 2008, inainte de asta fiind antrenor secund.

×
Subiecte în articol: demisie guardiola barcelona