x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Inter Milan, cumpărat de afaceristul indonezian Erick Thohir

Inter Milan, cumpărat de afaceristul indonezian Erick Thohir

17 Oct 2013   •   15:37
Inter Milan, cumpărat de afaceristul indonezian Erick Thohir

Unul dintre cele mai titrate cluburi de fotbal din lume, Inter Milan, a fost cumpărat de miliardarul indonezian Erick Thohir.

Thohir a cumpărat 70% din acţiunile clubului italian. Indonezianul este cunoscut ca un iubitor al sportului, având acţiuni la echipa americană de baschet Philadelphia 76ers şi la echipa de fotbal DC United.

Inter Milan devine, astfel, a doua echipă italiană de fotbal deţinută de un străin, după ce AC Roma a fost cumpărată de un consorţiu american condus de Thomas DiBenedetto, în 2011.

"Astăzi este o zi cu adevărat specială din viaţa mea", a declarat miliardarul de 43 de ani. "Sunt un om de afaceri, dar în primul rând sunt un suporter şi un iubitor al sportului. Sunt nerăbdător să pun pasiunea şi experienţa mea internaţională în slujba acestui club fantastic şi a suporterilor", a spus acesta.

Influenţa italienilor va fi însă resimţită în continuare, la acest club, fostul preşedinte Massimo Moratti fiind păstrat în consiliul de administraţie.

"Sunt sigur că partenerii noştri internaţionali vor contribui la o nouă serie de succese", a spus Moratti, sub conducerea căruia Inter a câştigat 23 de titluri în Serie A.

"Entuziasmul şi pragmatismul noilor parteneri sunt o garanţie pentru viitor", a mai spus acesta. 

×
Subiecte în articol: inter milan erick thohir