x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Italia - Noua Zeelandă 1-1: Squadra impotentă

Italia - Noua Zeelandă 1-1: Squadra impotentă

de Dragos Stoica    |    20 Iun 2010   •   00:00
Italia - Noua Zeelandă 1-1: Squadra impotentă
Sursa foto: /Reuters

Italia continuă să şocheze! Egalul din prima rotaţie a grupei cu Paraguay a fost urmat ieri de un scor identic, de data asta formaţia care a pus piedică deţinătoarei la zi a titlului mondial fiind cvasinecunoscuta reprezentativă a Noii Zeelande!

Doar şapte minute se scurseseră de la fluierul de început, când veteranul Fabio Cannavaro (foto) a demonstrat că anii nu iartă pe nimeni şi a gafat la o centrare aruncată în careu, permiţându-i lui Smeltz să înscrie din cinci metri, după ce atacantul se aflase într-o poziţie de ofsaid nesemnalizată. Totuşi, puţini şi-ar fi imaginat că Italia nu va reuşi să întoarcă deznodământul unui meci în care mai avea la dispoziţie peste 80 de minute.

După cum s-au văzut lucrurile de pe gazon, însă cei care au trecut milimetric pe lângă o victorie absolut incredibilă au fost tot insularii, aceştia ratând în a doua repriză două mari ocazii de gol, în timp ce replica Italiei nu s-a lăsat prea mult aşteptată, dar a venit destul de tocit şi fără sclipire. "Macaronarii" au înclinat terenul spre poarta excelentului Paston, au tras de 23 de ori spre buturile Noii Zeelande, dar n-au marcat decât din penalty, după ce Iaquinta a tranformat cu siguranţă o lovitură de pedeapsă dictată în minutul 29.

"Suntem ghinionişti, dar trebuia să facem mai mult în ofensivă. La fel ca şi în meciul cu Paraguay, am luat gol la unica acţiune a adversarilor. Apoi am revenit în joc, dar am suferit în atac. Nu ştiu dacă a fost ofsaid la golul primit, însă cred că nu trebuia să ajungem în acea situaţie", a spus după meci selecţionerul Italiei, Marcello Lippi. Cu numai două puncte în primele două partide, Italia este obligată să învingă Slovacia în ultima întâlnire din grupă, programată joi, 24 iunie.

×
Subiecte în articol: cm2010