x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Italienii vor dona o parte din primele de la CM

Italienii vor dona o parte din primele de la CM

11 Iun 2010   •   00:00
Italienii vor dona o parte din primele de la CM
Sursa foto: /Reuters

Jucătorii italieni au decis să doneze o parte din eventualele prime de la Cupa Mondială din Africa de Sud unei fundaţii pentru care se ocupă de sărbătorirea a 150 de ani de unitate a Italiei în 2011, au anunţat, căpitanul Fabio Cannavaro şi portarul Gianluigi Buffon. "Fundaţia pentru sărbătorirea unităţii are probleme cu bugetul. Noi, care suntem un simbol ce uneşte ţara, am decis că în cazul în care vom obţine prime, fiecare dintre noi va contribui cu o parte din sumă, mică sau mare", au declarat cei doi pentru agenţia Ansa.

Această declaraţie vine în contextul în care, săptămâna trecută, ministrul Roberto Calderoni a cerut federaţiei italiene să reducă eventualele prime acordate jucătorilor.

Potrivit cotidianului Gazzetta dello Sport, fiecare component al reprezentativei italiene ar urma să fie recompensat cu aproximativ 250.000 de euro în cazul câştigării Cupei Mondiale. Dacă Italia va ajunge în finală, fiecare jucător va primi 130.000 de euro, iar pentru semifinale primele sunt de câte 60.000 de euro.

"În 2006, primele noastre au provenit din banii vărsaţi de FIFA şi a rămas un beneficiu de 1,5 milioane de euro pentru federaţie. Însă acum este criză. Iată o cauză bună. Statul trebuie să reducă fondurile destinate sărbătoririi a 150 de ani de unitate în Italia? Atunci noi, cei care credem cu adevărat în unitate, care suntem simbolul acesteia în fiecare meci, ne oferim onoarea şi banii", a afirmat Cannavaro.

Italia va debuta la Cupa Mondială la 14 iunie, cu Paraguay.

×
Subiecte în articol: italia fotbal donatie africa de sud cm2010