x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Kylian Mbappe, ieșire nervoasă despre influența lui Macron asupra carierei sale

Kylian Mbappe, ieșire nervoasă despre influența lui Macron asupra carierei sale

de Redacția Jurnalul    |    15 Iun 2023   •   22:35
Kylian Mbappe, ieșire nervoasă despre influența lui Macron asupra carierei sale
Sursa foto: Hepta

Kylian Mbappe a declarat că președintele francez Emmanuel Macron nu are nicio influență asupra alegerilor sale profesionale, atacantul lui Paris St Germain pierzându-și calmul joi, când a fost întrebat despre viitorul său la campioana Ligue 1.

Mbappe a trimis o scrisoare către PSG în care a declarat că nu intenționează să își prelungească contractul, care expiră în 2024, dar ulterior a precizat că nu a cerut clubului francez să îi permită să se mute la gigantul spaniol Real Madrid.

Când Mbappe a fost legat de o mutare de la PSG în 2021, Macron îl îndemnase să rămână la PSG și să continue să joace în prima ligă franceză.

Presa franceză a declarat la începutul acestei săptămâni că Macron a spus că va face presiuni pentru ca Mbappe să rămână, dar jucătorul de 24 de ani și-a reiterat pur și simplu poziția că planul său este de a rămâne la PSG în sezonul următor.

"Ce influență are președintele? Pe cariera mea astăzi, în 2023, niciuna. El vrea ca eu să rămân la Paris, obiectivul meu este să rămân. Suntem pe aceeași lungime de undă", a declarat Mbappe reporterilor înainte de meciul de vineri al Franței cu Gibraltar, din preliminariile Campionatului European.

"Oare voi pleca de la PSG? Am răspuns deja, am spus că obiectivul meu este să rămân la PSG, aceasta este singura mea opțiune în acest moment. Sunt pregătit să revin când se va relua pre-sezonul.

"Nu am crezut că o scrisoare a ucis pe cineva sau că am jignit pe cineva".

PSG se confruntă cu dilema de a-i permite lui Mbappe să parcurgă ultimul an de contract și de a nu putea recupera nimic din cele 180 de milioane de euro pe care le-a cheltuit în 2017 pentru a-l transfera pe atacant de la AS Monaco.

Mbappe a terminat ca cel mai bun marcator din Ligue 1 în ultimele cinci sezoane.

"M-am obișnuit cu asta de când eram foarte tânăr. Mă gândesc la meciul de mâine. Aceasta este singura mea preocupare", a spus el.

"Ceea ce se întâmplă afară este secundar, întotdeauna am reușit să le fac pe amândouă. Vreau să arăt mâine că sunt un jucător mare".

Selecționerul Franței, Didier Deschamps, l-a susținut, de asemenea, pe Mbappe, care a fost numit căpitanul echipei în luna martie.

"Discutăm multe lucruri cu Kylian, el este căpitanul echipei... El este dedicat grupului", a declarat Deschamps.

"Nu este mai tensionat decât de obicei. Este mereu în centrul atenției, un pic mai mult în ultima vreme, dar asta nu are niciun impact asupra lui și deloc asupra grupului".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: psg Kylian Mbappe emmanuel macron