x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Man City învinge liderul Arsenal și face un pas mare spre câștigarea Premier League

Man City învinge liderul Arsenal și face un pas mare spre câștigarea Premier League

de Redacția Jurnalul    |    27 Apr 2023   •   06:45
Man City învinge liderul Arsenal și face un pas mare spre câștigarea Premier League
Sursa foto: Hepta

Derby-ul din Premier League, dintre Manchester City și Arsenal Londra, jucat în etapa intermediară cu numărul 33, s-a încheiat cu victoria cetățenilor cu 3-1 (2-0), rezultat care îi aduce pe elevii lui Pep Guardiola foarte aproape de câștigarea titlului în Anglia.

Kevin De Bruine a reușit o dublă, servit de fiecare dată de Haaland, și a dat o pasă de gol pentru Stones.

Cetățenii au dominat partida categoric, la toate capitolele, marcând repede, în minutul 7, după o combinație rapidă, pe contraatac. Haaland i-a pasat lui De Bruine la jumătatea terenului, belgianul învingându-l pe Ramsdale cu un șut cu efect, din afara careului.

După mai multe ocazii bune de a-și dubla avantajul, Stones a dus scorul la 2-0, în minutele suplimentare de joc ale primei reprize, cu o lovitură de cap, după centrarea din lovitură liberă a lui De Bruine. Golul a fost inițial anulat pe motiv de offside, dar la intervenția VAR a fost validat ulterior.

În debutul reprizei secunde, City a recuperat o minge la jumătatea terenului, Halland i-a pasat lui De Bruine, care l-a învins a doua oară pe ramsdale cu un șut pe colțul lung.

Holding a redus din handicap în minutul 86, însă Haaland a fost cel care a închis tabela la 4-1, marcând al 33-lea gol din sezon în campionat și primul cu părul desfăcut, după ce și-a înlăturat elesticul din păr, înainte de a înscrie.

Golul norvegianului îi mărește avansul în cursa pentru Gheata de Aur și îl aduce în fața recordului de reușite într-un campionat cu 38 de meciuri, deținut de Mo Salah. Egipteanul a atins 32 în 2017/18.

Andrew Cole și Alan Shearer împart în prezent recordul în întreaga eră Premier League, marcând 34 în 1993/94 și, respectiv, 1994/95, când sezonul cuprindea 42 de meciuri.

Man City acumulează 73 de puncte și se apropie la doar 2 distanță de Arsenal, în condițiile în care are 2 meciuri mai puțin jucate.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

 

×