x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Mbappe a bătut miercuri în Liga Campionilor un record deținut de Messi

Mbappe a bătut miercuri în Liga Campionilor un record deținut de Messi

03 Noi 2022   •   20:30
Mbappe a bătut miercuri în Liga Campionilor un record deținut de Messi

Meciurile de miercuri din Grupa H a Ligii Campionilor la fotbal au prilejuit un nou record și o premieră în istoria competiției. PSG și Benfica sunt protagonistele unui caz special în ceea ce privește stabilirea clasamentului final, în timp ce Mbappe a izbutit să bată un record deținut de Messi.

Pentru prima dată în istoria Ligii Campionilor, două echipe, Benfica și PSG, au terminat în aceeași grupă cu cifre identice în clasament. Ambele au câștigat 4 meciuri și au făcut 2 egaluri, fără să piardă vreun joc. La capitolul golaveraj, ambele au marcat 16 goluri și au primit 7. De asemenea, meciurile lor directe s-au încheiat ambele cu remize la același scor (1-1, 1-1).

Departajarea s-a făcut în favoarea Benficăi, care a obținut primul loc în grupă pentru că a marcat cele mai multe goluri în deplasare, 9 față de 6 ele celor de la PSG.

Tot miercuri seara, în Liga Campionilor, Kylian Mbappe (PSG) a devenit cel mai tânăr jucător care a ajuns la 40 de goluri în competiția supremă europeană. Atacantul francez a reușit acest lucru la vârsta de 23 ani și 317 zile.

El a depășit recordul actualului său coechipier Lionel Messi, care a marcat 40 de goluri în Liga Campionilor la vârsta de 24 de ani și 131 de zile.

Cu toate acestea, Mbappe se află doar pe locul 2 în istorie la numărul de meciuri (59) jucate pentru a marca primele 40 de goluri. Ruud Van Nistelrooy a avut nevoie de 48 de meciuri pentru asta.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Kylian Mbappe