x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Manșa secundă a sferturilor de finală din UEFA Champions League: Benzema și Kroos, aproape de recorduri istorice

Manșa secundă a sferturilor de finală din UEFA Champions League: Benzema și Kroos, aproape de recorduri istorice

de Redacția Jurnalul    |    17 Apr 2023   •   19:34
Manșa secundă a sferturilor de finală din UEFA Champions League: Benzema și Kroos, aproape de recorduri istorice
Sursa foto: Hepta

Trei dintre cele patru confruntări din sferturile de finală ale UEFA Champions League sunt separate de două sau mai multe goluri, însă există totuși numeroase subiecte de interes înaintea manșei secunde. Karim Benzema și Toni Kroos sunt amândoi în căutarea unor recorduri istorice.

Manșa secundă a sferturilor de finală

Marți, 18 aprilie
Chelsea vs Real Madrid (0-2)
Napoli vs AC Milan (0-1)

Miercuri 19 aprilie
Bayern vs Man City (0-3)
Inter - Benfica (2-0)

Meciuri importante pentru doi madrileni

Longevitatea în cele mai exigente competiții din fotbalul de club nu este o performanță deloc neglijabilă - este unul dintre motivele pentru care Cristiano Ronaldo și Lionel Messi sunt catalogați ca fiind marile glorii ale jocului. Alți doi jucători sunt pe cale să atingă repere demne de luat în seamă atunci când Real Madrid va vizita Stamford Bridge, marți.

Benzema va deveni doar al cincilea jucător care va ajunge la 150 de apariții în Liga Campionilor dacă va juca. Doar Ronaldo, Iker Casillas, Messi și Xavi Hernández sunt în acest club. Toni Kroos ar putea juca în cel de-al 150-lea meci al său în competițiile de club UEFA, alăturându-se unui grup select de 15 nume de pe această listă.

Va fi Maignan din nou omul principal al lui Milan?

Luciano Spalletti s-a străduit să găsească un motiv pentru a scuza prestația echipei sale Napoli după înfrângerea cu 1-0 la Milano, absența atacantului Victor Osimhen și o serie de intervenții cruciale ale portarului Mike Maignan fiind considerați factori care au contribuit la înfrângerea liderului din Serie A. "Am avut o atitudine corectă în general", a insistat Spalletti. "Uneori lucrurile merg bine, alteori nu".

După ce și-a învins gazdele cu 4-0 pe Stadio Diego Armando Maradona încă din 2 aprilie, Milan are motive suplimentare de optimism. "Avem în continuare 50% de a ne califica", a declarat antrenorul Stefano Pioli, subestimând faptul că echipa sa a câștigat 38 din cele 44 de meciuri din competițiile UEFA în care a câștigat prima manșă pe teren propriu. În cazul în care Maignan va reuși din nou să păstreze plasa porții sale neatinsă, statistica va arăta 39 din 45.

City are toate cărțile în mână pentru triplă victorie

Manchester City a fost aproape irezistibilă în prima manșă, spulberând-o pe Bayern cu o prestație care îi va face pe restul adversarilor din competiției să își aștepte cu emoții tragerea la sorți. Echipa lui Josep Guardiola este încă matematic în cărți pentru o triplă istorică.

Totuși, Bayern nu este o echipă de categorie inferioară în Europa, și se poate alătura grupului de elită al cluburilor - Barcelona, Liverpool, Roma și Deportivo La Coruña - care au remontat dezavantaje de trei sau patru goluri în prima manșă.

Benfica, în căutarea unui miracol la Inter

"Depresie" a fost titlul cotidianului portughez de sport Record după înfrângerea cu 2-0 suferită de Benfica pe teren propriu în prima manșă a meciului cu Inter, în timp ce A Bola a marcat prima înfrângere a Vulturilor în 13 meciuri din Liga Campionilor cu un epitet similar dintr-un singur cuvânt: "Deziluzie". Aceasta a fost doar a treia înfrângere în orice competiție de la sosirea lui Roger Schmidt în vară și a venit după o înfrângere pe teren propriu cu 2-1 în fața lui Porto într-un Clássico din Liga portugheză.

Cu toate acestea, presa locală încearcă să fie optimistă, chiar dacă situația nu arată bine pe hârtie. Benfica a câștigat opt din ultimele nouă meciuri disputate în deplasare în toate competițiile, marcând două sau mai multe goluri în șapte dintre aceste meciuri.

"Trebuie să credem că putem să întoarcem situația în Italia și să marcăm trei goluri acolo", a declarat mijlocașul Fredrik Aursnes. Apărătorul António Silva s-a exprimat mai succint: "Să fim Benfica. Credința poate muta munții din loc.”

 

(sursa: Mediafax)

×