x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Medic FC Utrecht: "Situaţia lui Neşu e încă foarte gravă! Imposibil de estimat consecinţele!

Medic FC Utrecht: "Situaţia lui Neşu e încă foarte gravă! Imposibil de estimat consecinţele!

12 Mai 2011   •   11:40
Medic FC Utrecht: "Situaţia lui Neşu e încă foarte gravă! Imposibil de estimat consecinţele!

Medicul FC Utrecht, Simon Goedegebuure, a declarat că "situaţia e încă foarte gravă" în cazul fundaşului Mihai Neşu, operat după ce şi-a fracturat o vertebră cervicală, şi că intervenţia chirurgicală nu "a evidenţiat existenţa unei paraplegii complete sau incomplete", informează De Telegraaf.

Cotidianul De Telegraaf menţionează că nu este clar cum va decurge recuperarea lui Neşu, dar că "revenirea sa într-un sport de contact ca fotbalul este exclusă".

"Situaţia e încă foarte gravă şi este imposibil de estimat care vor fi consecinţele. Operaţia nu a evidenţiat existenţa unei paraplegii complete sau incomplete. Pentru a putea vedea exact, era nevoie să expui măduva, iar acest lucru ar fi mărit riscul infecţiei, iar chirurgii nu au dorit să rişte", a spus Simon Goedegebuure, citat de cotidianul De Telegraaf.

Potrivit sursei citate, directorul tehnic al FC Utrecht, Foeke Booy, care a declarat, miercuri, că starea fundaşului român Mihai Neşu este stabilă, acesta fiind conştient şi putând vorbi, a mai spus şi că speră ca românul să înceapă mai târziu "să-şi simtă corpul".

Site-ul goal.com scrie, joi, că responsabilii clubului FC Utrecht doresc să-i transmită un mesaj de susţinere jucătorului român cu ocazia ultimului meci din acest sezon, cu AZ Alkmaar. "Cei de la club au mers la Ambasada României pentru a cere cel mai mare steag pe care îl au la dispoziţie. De asemenea, vor exista tricouri cu chipul jucătorului şi eşarfe", scrie goal.com.

Mihai Neşu a fost supus, marţi, unei intervenţii chirurgicale de cinci ore, în care i-a fost refăcută o vertebră fracturată din zona cervicală. Medicii au afirmat că operaţia lui Neşu s-a încheiat cu succes, dar nu pot preciza deocamdată cum va evolua starea de sănătate a jucătorului.

Mihai Neşu s-a accidentat la coloană în urma unei ciocniri cu coechipierul său Alje Schut, fiind transportat de urgenţă la spital, unde i s-a descoperit o vertebră cervicală fracturată.

×