x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Mesajul selecționerului Edi Iordănescu în pregătirea partidei România – Belgia

Mesajul selecționerului Edi Iordănescu în pregătirea partidei România – Belgia

de Redacția Jurnalul    |    19 Iun 2024   •   15:00
Mesajul selecționerului Edi Iordănescu în pregătirea partidei România – Belgia

„Avem nevoie de mult mai mult echilibru decât am arătat cu Ucraina pentru a lupta în meciul cu Belgia”, reiese din mesajul selecționerului Edi Iordănescu în pregătirea partidei România – Belgia. Iordănescu face apel la realism.

Selecționerul mulțumește pentru sprijinul „incredibil” pe care suporterii l-au oferit echipei naționale: „Din tribune, de acasă și din fiecare colț al lumii, am simțit cum prin afecțiunea voastră devenim toți o singură inimă luptătoare, din prima secundă și până la capăt!”.

„Îmi doresc să transmit acest mesaj azi pentru că ne-am bucurat toți, cu toată ființa, de entuziasmul produs prin victoria cu Ucraina. Am fost fericiți pentru că ne-am îndeplinit o primă parte din misiune, făcând fericiți milioane de români. Dar, de acum, avem nevoie de echilibru. Am avut nevoie de mult mai mult decât am arătat în preliminarii ca să învingem Ucraina. Și am reușit asta. Acum, avem nevoie de mult mai mult decât am arătat cu Ucraina pentru a lupta în meciul cu Belgia și a obține ceea ce ne dorim. Așadar, e nevoie de calm și echilibru. Trebuie să fim ponderați ca să putem rămâne conectați și inteligenți, cu o luciditate realistă care să ne protejeze resursele de orice fel înaintea acestui al doilea meci din grupă. Fac acest apel și pentru că venim după un adevărat carusel de emoții în receptare trăit doar la extreme. De la starea dinaintea preliminariilor, la euforia calificării din postura de echipă neînvinsă și câștigătoare de grupă. Apoi, la reacțiile diametral opuse de după amicalele dinaintea turneului final. Acum, după 3-0 cu Ucraina, riscăm să ne fixăm în altă extremă. Și nu cred că drumul cel bun e unul al extremelor. Niciodată și nicăieri!”, transmite Edi Iordănescu.

Selecționerul adaugă: „Tot ce am obținut împreună până acum s-a făcut plecând de la realism. Am fost realiști cu limitele noastre, ni le-am asumat curajos ca să ni le putem depăși. Și am făcut-o! O dată în calificări, încă o dată cu Ucraina. E un apel personal: acum, trebuie să fim iarăși realiști. Ca să le depășim din nou, în fața unui adversar extrem de valoros și rănit după 0-1 cu Slovacia. Și am convingerea că le vom depăși iar! Prin echilibru, prin disciplina muncii și sacrificiul care ne caracterizează, prin spiritul de luptă neîncetată pentru fiecare bucată de teren, din prima secundă și până la capăt! Echilibrați, uniți și cu tot sufletul pe teren, până la capăt!”.

Tricolorii vor juca sâmbătă, la Koln, cu naționala Belgiei, de la ora 22.00.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: EDI IORDANESCU România – Belgia