x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Mircea Sandu, reales în Comitetul Executiv al UEFA

Mircea Sandu, reales în Comitetul Executiv al UEFA

22 Mar 2011   •   15:59
Mircea Sandu, reales în Comitetul Executiv al UEFA
Sursa foto: /Intact Images

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a fost reales, azi, la Congresul de la Paris, pentru un nou mandat de patru ani de membru al Comitetului Executiv al UEFA, după al doilea tur de scrutin.

Conform site-ului oficial al FRF, Sandu a primit în primul tur 25 de voturi, cu două mai puţin decât ar fi fost necesare pentru a fi ales direct. "În condiţiile în care şase dintre cei 13 candidaţi au obţinut minim 27 de voturi, s-a trecut la al doilea tur de scrutin, pentru ultimul loc de membru rămas vacant. De această dată, s-a aplicat principiul majorităţii simple, domnul Mircea Sandu primind cel mai mare număr de voturi, 15, dintre cei şase oficiali rămaşi în cursă", precizează frf.ro.

Mircea Sandu a fost ales pentru prima oară în Comitetul Executiv al UEFA la 26 ianuarie 2007, în urma şedinţei care a avut loc la Dusseldorf. Atunci, Sandu l-a sprijinit la alegerile pentru şefia UEFA pe francezul Michel Platini, care a concurat şi a câştigat în faţa suedezului Lenart Johansson. Şeful FRF a obţinut atunci 32 de voturi, datorită unei alianţe cu preşedinţii federaţiilor din estul Europei, cu care s-a întâlnit la Bucureşti înaintea alegerilor.

Sandu a mai încercat de două ori să pătrundă în Comitetul Executiv al UEFA, prima oară în aprilie 1998 şi a doua oară în iulie 2000, dar a pierdut de fiecare dată.

Componenţa Comitetului Executiv al UEFA (2011-2015): Senes Erzik (Turcia), Grigori Surkis (Ucraina), Serghei Fursenko (Rusia), Peter Gillieron (Elveţia), Borislav Mihailov (Bulgaria), Mircea Sandu (România) şi Angel Maria Villar Llona (Spania).

"Acest vot este foarte important pentru fotbalul românesc. Este răutăcios Gică Popescu dacă a spus că este bună doar pentru mine această realegere. Eu ce mare lucru câştig dacă sunt în Comitetul Executiv? Am făcut destul de multe lucruri pentru fotbalul românesc din postura de la UEFA", a spus şi Mircea Sandu, în această seară, la Digi Sport.

×
Subiecte în articol: uefa mircea sandu fotbal international