x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Mirel Rădoi a anunțat selecționata olimpică a României pentru Tokyo 2020

Mirel Rădoi a anunțat selecționata olimpică a României pentru Tokyo 2020

30 Iun 2021   •   10:40
Mirel Rădoi a anunțat selecționata olimpică a României pentru Tokyo 2020

Selecționata olimpică a României se reunește pe 30 iunie la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, acolo unde se va pregăti în regim închis până la plecarea în Japonia, programată pe 15 iulie. Selecționerul Mirel rădoi a anunțat joi seara componența lotului.

Echipa de fotbal a României revine la Jocurile după o pauză de 57 de ani. Federația Română de Fotbal a anunțat joi seara, în cadrul unui eveniment interactiv, online, cei 20 de tricolori care vor face deplasarea în Japonia.

Din 20 în 20 de minute, pe pagina de Facebook Echipa Națională a României, artiști și jurnaliști au anunțat, pe rând, câte unul din tricolorii din lot.

Astfel, echipa României la Tokyo 2020 va fi alcătuit din următorii fotbaliști:

Portari: Marian Aioani (Farul Constanța), Mihai Popa (Astra), Ștefan Târnovanu (FCSB);

Fundași: Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo București), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiță (Farul Constanța), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Radu Boboc (Farul Constanța), Denis Ciobotariu (CFR Cluj);

Mijlocași: Andrei Ciobanu (Farul Constanța), Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Dobre (Dijon/Franța), Valentin Gheorghe (Astra), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Tudor Băluță (Brighton/Anglia);

Atacanți: George Ganea (Farul Constanța), George Pușcaș (Reading/Anglia).

Prezența lui George Pușcaș în lot depinde de o reconfirmare din partea clubului Reading. De asemenea, din cei 20 de jucători convocați, doi vor fi rezerve. Aceștia vor putea fi utilizați doar în cazul în care vor exista accidentări printre cei 18 fotbaliști din lot. Selecționerul Mirel Rădoi urmează să decidă care vor fi cele două rezerve.

Stabilirea lotului a fost o provocare pentru stafful naționalei. Jocurile Olimpice nefiind programate în perioadă FIFA, cluburile au avut dreptul de a răspunde negativ la convocările jucătorilor. Astfel, din cei 61 de jucători anunțați inițial în lotul extins, România nu ar fi reușit să alcătuiască un lot complet la această competiție.

În urma unui demers al FRF, la care s-au aliniat și alte federații naționale de pe toate continentele, FIFA a permis înlocuirea unor anumiți jucători din lotul anunțat inițial. Cu toate acestea, confirmările din partea cluburilor au ajuns greu, motiv pentru care anunțarea lotului s-a făcut doar pe 29 iunie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mirel rădoi