x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Mutu sau falimentul total

Mutu sau falimentul total

de Mihai Igirosanu    |    07 Mar 2012   •   21:00
Mutu sau falimentul total

Dupa ce miercuri seara a bifat o noua evolutie stearsa in Serie A, cu prilejul meciului Cesena – Catania (0-0), fiind criticat si ironizat de presa itali­ana, Adrian Mutu a primit ieri di­mi­neata o veste rea. Internationa­lul roman a pierdut si ultima instanta in dosarul 'Cocaina', deschis in 2004, cand a fost descoperit pozitiv dupa un meci disputat pentru Chelsea Londra. Dupa ce a pierdut, rand pe rand, la TAS si la Curtea Suprema a Elvetiei, 'Briliantul' a atacat decizia si la Tribunalul Districtului de Sud din Florida.

La 14 iunie 2010, Tribunalul federal elvetian a anuntat ca a respins ca nefondat recursul fotbalistului Adrian Mutu formulat la sentinta Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), prin care romanul era obligat la plata unei daune in valoare de 17 milioane de euro catre Chelsea. Numai ca americanii, care au insemnat ultima speranta pentru Mutu, au mentinut decizia primei instante si au hotarat ca jucatorul roman este bun de plata. Intr-un comunicat preluat de site-ul Courthousenews, americanii dez­va­luie: 'TAS a luat decizia corecta, Mutu si-a incalcat contractul dupa ce clubul platise o suma substantiala pentru transferul sau. A incalcat clau­ze­le din contract si acum trebuie sa pla­teasca amenda', a sunat motivatia ju­decatorului Federico Moreno.

Lu­cru­rile ar putea sa se complice pentru Adrian Mutu, care nu dispune de o asemenea suma in bani lichizi. In con­secinta, atacantul Cesenei ar pu­tea ramane fara proprietatile pe care le detine in statul Florida, care figu­rea­za pe numele sau sau pe cel al so­ti­ei sale, Consuelo. Fie le va vinde direct pentru a plati din suma, fie ii vor fi confiscate de autoritati, care ar prelua controlul privind acoperirea despagubirii. Conform unor estimari, proprietatile lui Mutu din SUA ar valora aproximativ 2,4 milioane de euro. 'Daca Chelsea ar fi vrut sa-i faca rau, i-ar fi facut de mult. Avem asi in maneca. Si FIFA si UEFA, si TAS-ul au slabiciunile lor, dar noi vrem pace, nu vrem sa detonam bombe. Pana la urma, va plati ceva peste 1 milion de euro', a declarat impresarul lui Mutu, Ioan Becali.

×