x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Nadal s-ar duce la meci

Nadal s-ar duce la meci

06 Iul 2010   •   00:00
Nadal s-ar duce la meci
Sursa foto: /Reuters

Regele de la Wimbledon vrea să meargă în Africa de Sud



Cel mai bun jucător de tenis din lume, Rafael Nadal, câştigător al ediţiei din acest an a turneului de Grand Slam de la Wimbledon, a urmărit toate me­ciu­rile Spaniei la Cupa Mondială şi nu exclude să dea o fugă în Africa de Sud pentru a-şi vedea la lucru favoriţii în tentativa lor de a cuceri titlul.

"Am văzut sfertul de finală cu Paraguay cu o noapte înainte de finala mea. Am fost puţin speriat, dar ultimele zece minute, când am marcat, au fost minunate. Să ajungi în semifinale este o performanţă mare", a declarat Rafa.

Coincidenţa face ca prima sa victorie la Wimbledon, în 2008, să fie urmată imediat de triumful Spaniei la Campionatul European, ceea ce nu ar fi ex­clus să se repete şi acum. "Sunt un fan nebun după fotbal şi cu siguranţă un suporter al echipei naţionale. Ţin le­gătura cu jucătorii. Aş vrea să mă duc în Africa de Sud pentru meciu­rile pe care le mai au de disputat, dar e foarte departe. Trebuie să fac un tratament pentru genunchi şi apoi mă voi gândi dacă voi merge", a spus Ra­fael Na­dal. Spania joacă miercuri con­tra Germaniei în a doua semifina­lă.


KLOSE S-A APROPIAT DE RECORDUL LUI RONALDO
Atacantul german Miroslav Klose mai are nevoie doar de două goluri pentru a-l depăşi pe Ronaldo în clasamentul celor mai productivi fotbalişti la turneele finale. Brazi­lianul a înscris de 15 ori la Cupa Mondială, fiind urmat de Klose cu 14 goluri, neamţul având la dispoziţie încă două meciuri la competiţia din Africa de Sud pentru a încerca să treacă în frunte. Cei doi au fost adversari în finala din 2002, când Brazilia a învins cu 2-0, prin golurile lui Ronaldo. "Am vorbit cu Ronaldo după acea finală. Atunci nu puteam să visez că voi ajunge atât de aproape de el, să mai am nevoie de doar două goluri ca să-l întrec. Sper că nu e prea îngrijorat", a declarat atacantul lui Bayern München. Klose (32 de ani) a debutat la naţională în 2001 şi a marcat până acum 52 de goluri 1în 100 de meciuri.

×
Subiecte în articol: cm2010