x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Nepalezii se roagă să plouă pentru a putea vedea meciurile de la CM

Nepalezii se roagă să plouă pentru a putea vedea meciurile de la CM

10 Iun 2010   •   00:00

Fanii fotbalului din Nepal au început să se roage să vină ploile musonice, acestea fiind singura garanţie că întreruperile de curent vor înceta pe timpul Cupei Mondiale, într-o ţară care depinde aproape total de energia hidroelectrică. Statul cu 28 de milioane de locuitori se confruntă cu întreruperi de curent care pot dura până la 18 ore pe zi. Ploile musonice, care încep în luna iunie, furnizează suficientă apă pentru a acoperi cererea de electricitate.

Amatorii de fotbal au cerut autorităţilor să evite întreruperile de curent în timpul celor mai importante partide de la Cupa Mondială, dar solicitarea lor nu poate fi onorată decât dacă plouă. "Nu este posibil să diminuăm întreruperile de curent în timpul Cupei Mondiale deoarece nu putem face faţă cererii. Vom reuşi acest lucru doar dacă va veni Musonul", a declarat Sher Singh Bhat, un reprezentant al autorităţii nepaleze pentru electricitate.

În ultimii ani, fotbalul a devenit foarte popular în Nepal, odată cu creşterea numărului de televizoare din gospodării. Unele dintre cartierele cele mai bogate din Kathmandu şi-au procurat generatoare pentru Cupa Mondială, dar numeroşi fani cred că vor rata competiţia şi mulţi acuză guvernul de acest lucru.

"Am aşteptat patru ani şi acum întreruperile de curent îmi vor ruina planurile. Guvernul este responsabil de această situaţie neplăcută", a spus Prakash Sapkota, un student de 21 de ani.

×
Subiecte în articol: cm2010