x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Nigeria - Coreea de Sud 2-2: Remiză de aur pentru asiatici

Nigeria - Coreea de Sud 2-2: Remiză de aur pentru asiatici

22 Iun 2010   •   00:00
Nigeria - Coreea de Sud 2-2: Remiză de aur pentru asiatici
Sursa foto: /Reuters

Nigeria a ratat șansa de a deveni poate singura reprezentantă a Africii în optimile de finală ale Mondialului african, egalul, 2-2, din ultimul joc cu Coreea de Sud nefiind suficient pentru accederea în faza eliminatorie.

Kalu Uche a deschis rapid scorul, alimentând speranţele nigerienilor, dar și pe cele ale grecilor, care erau la acel moment egalii Argentinei. Bucuria elevilor lui Lars Lagerback a durat 25 de minute, până când Lee Jung Soo a restabilit egalitatea, după o reluare ciudată cu tibia din careul de șase metri.

Atacantul lui AS Monaco, Park Chu Young, și-a dus echipa în avantaj în debutul reprizei secunde printr-o execuţie senzaţională din lovitură liberă, ajutat şi de portarul Enyeama, care a judecat greşit traiectoria buclucaşului Jabulani.

Nigerienii au mai sperat în ultimele 20 de minute, după ce Yakubu a transformat un penalty scos de Obasi, mai ales că Messi şi compania deschiseseră scorul. Asiaticii au gestionat însă perfect finalul de meci, rezistând cu brio presiunii de final a "vulturilor" care au mai avut două şuturi extrem de periculoase, și așteaptîă acum duelul din optimile de finală cu Uruguay-ul lui Forlan și Suarez.

Jucătorul meciului a fost desemnat sud-coreanul Park Ji-Sung, starul de la Manchester United.

×
Subiecte în articol: cm2010