x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Portarul Piacenzei a fost arestat în cazul Last Bet, privind meciurile trucate din Italia

Portarul Piacenzei a fost arestat în cazul Last Bet, privind meciurile trucate din Italia

de Mediafax    |    04 Feb 2012   •   13:07
Portarul Piacenzei a fost arestat în cazul Last Bet, privind meciurile trucate din Italia

Portarul echipei Piacenza, Mario Cassano, in varsta de 29 de ani, a fost arestat preventiv, sambata, in cazul Last Bet privind mai multe meciuri trucate din Italia, informeaza presa italiana. Alaturi de Cassano, a fost arestat si Angelo Iacovelli (44 de ani), un apropiat al clubului Bari.

Mario Cassano este acuzat de trucarea a patru meciuri din Serie B din sezonul 2010/2011 (Piacenza-Albinoleffe, Atalanta-Piacenza, Siena-Piacenza) si din campionatul 2008/2009 (Piacenza-Mantova).

La randul sau, Iacovelli ar fi fost implicat intr-o tentativa de manipulare a cel putin patru meciuri din Serie A ale echipei Bari, disputate in sezonul 2010/2011 (Milan-Bari, Bari-Sampdoria, Bari-Roma, Palermo-Bari).

La 28 ianuarie, fostul capitan al echipei Atalanta Bergamo, Cristiano Doni, si-a recunoscut implicarea in trucarea unor meciuri si a denuntat "legea tacerii" si mentalitatea din Italia ce faciliteaza triseria.

El a admis atunci ca a trucat doua meciuri din Serie B sezonul trecut, in beneficiul unor case de pariuri ilegale. El a trucat partidele Ascoli-Atalanta si Atalanta-Piacenza. "In momentul penaltiului de la cel de-al doilea meci, (Mario) Cassano (portarul Piacenzei) mi-a spus: «Trage pe centru, ca sa ma arunc»", a afirmat Doni. "Am facut greseli pentru a Atalanta sa ajunga in Serie A. Era o obsesie. As fi facut orice si chiar am facut orice. Am tradat sportul", a adaugat Doni.

Fotbalistul Cristiano Doni a fost arestat, la 19 decembrie, alaturi de alte 16 persoane, pentru implicarea in cazul scandalului meciurilor trucate.

Scandalul a izbucnit la finalul sezonului trecut, dupa ce presa a dezvaluit o ancheta inceputa in noiembrie 2010 de Procuratura din Cremona privind existenta unor meciuri aranjate. In total, 18 echipe si 26 de persoane au fost urmarite in ancheta denumita "Calcioscommesse". La inceputul lunii iunie, fostul fotbalist Giuseppe Signori a fost arestat, alaturi de fosti jucatori din Serie A, jucatori in activitate din Serie B si C, precum si conducatori de cluburi din divizii inferioare. Suspectii arestati ar apartine, confom anchetatorilor, unei organizatii criminale sau ar fi jucat un rol important in influentarea rezultatelor meciurilor, in special oferind sume de bani. Investigatiile au inceput de la un meci al echipei Cremonese.

×