x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Presa germană salută victoria istorică în faţa Braziliei. Bild a consacrat câte o pagină pentru fiecare dintre cele 7 goluri!

Presa germană salută victoria istorică în faţa Braziliei. Bild a consacrat câte o pagină pentru fiecare dintre cele 7 goluri!

09 Iul 2014   •   10:14
Presa germană salută victoria istorică în faţa Braziliei. Bild a consacrat câte o pagină pentru fiecare dintre cele 7 goluri!

Presa germană online a salutat într-o manieră entuziastă victoria istorică înregistrată de Nationalmannschaft în faţa Braziliei (7-1), marţi seara la Belo Horizonte, în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal.

"7:1. Nu există cuvinte!", titrează pe prima pagină cotidianul popular Bild, alături de o fotografie a lui Kroos, autorul a două dintre golurile germane, purtat pe braţe de Khedira.

Bild consacră aproximativ o pagină fiecăruia dintre cele şapte goluri, cu fotografiile autorilor acestora: 1:0 Müller, 2:0 Klose, 3:0 Kroos şi 4:0 Kroos (câte o jumătate de pagină pentru fiecare dintre cele două goluri ale mijlocaşului lui Bayern), 5:0 Khedira, 6:0 şi 7:0 Schürrle (ambele pe o singură pagină).

Golul brazilian nu apare în ziarul cel mai citit din Germania, singurul care a reuşit, de altfel, să publice în ediţia sa pe hârtie rezultatul meciului de la Belo Horizonte, încheiat târziu în noapte. În paginile sale berlineze, Bild a publicat fotografii ale fanilor pictaţi în culorile negru, roşu şi auriu, exultând la anunţul fiecărui gol.

"Argentina, Olanda? Nu contează! Germania este favorită!", se entuziasmează ziarul Die Welt pe site-ul său, referindu-se la celelalte două semifinaliste, care se vor înfrunta miercuri seara la Sao Paulo.

"Miracolul de la Belo Horizonte este deja legendă", exclamă Die Welt, conform Agerpres.

"În beţie către Rio", titrează cotidianul Süddeutsche Zeitung, cu o fotografie a mijlocaşului bavarez Bastian Schweinsteiger.

"Iată fotbalul-spectacol", subliniază la rândul său Der Spiegel pe site-ul său, adăugând: "Echipa naţională germană a jucat într-o manieră entuziasmantă, învingând Brazilia cu 7-1. Recordurile curg, visurile ţării gazdă se dizolvă în lacrimi".

"A 7-a minune a fotbalului!", titrează la rândul său site-ul foarte seriosului Frankfurter Allgemeine Zeitung, sub o fotografie cu mijlocaşul Toni Kroos, autorul unei duble, şi atacantul Miroslav Klose, noul golgheter all-time al Cupei Mondiale.

×