x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Presa germană visează la câştigarea titlului mondial

Presa germană visează la câştigarea titlului mondial

04 Iul 2010   •   00:00
Presa germană visează la câştigarea titlului mondial
Sursa foto: /Reuters

Victoria cu 4-0 din sfertul de finală cu Argentina le-a aprins imaginaţia germanilor, care nu concep ca naţionala lor să nu triumfe la Cupa Mondială din Africa de Sud.

Cu o săptămână înainte de finală, cotidianul berlinez Tagesspiegel scrie: "1954, 1974, 1990, ...", referinţă la anii în care echipa Germaniei a câştigat titlul mondial. "Echipa naţională germană a oferit o nouă prestaţie excelentă. Mondialul continuă ca în poveşti", a mai scris Tagesspiegel.

Ediţia de duminică a cotidianului Bild a notat: "Mulţumim, vouă, eroilor! Dumnezeul fotbalului surâde Germaniei. Am învins Argentina, suntem în semifinale şi jucăm cel mai frumos fotbal din lume. Un istoric 4-0 în faţa Argentinei, păstraţi această ediţie pentru nepoţii voştri", în timp ce Welt am Sonntag a titrat: "Cel mai frumos tango al Germaniei". "Tânărul 11 german merge din victorie în victorie. Cu un fotbal care entuziasmează planeta", mai notează Welt.

"Cum se face că nimeni nu a strigat încă: «Treziţi-vă, deschideţi ochii, nu este decât un vis»?", se întreabă Berliner Kurier, cerându-le germanilor să le dea copiilor lor numele de Jogi, în semn de omagiu pentru selecţionerul Joachim Löw.

"Visul Germaniei de a câştiga un nou titlu după cel din 1990 continuă", scrie Tagesspiegel. "Joachim Löw şi echipa sa motivată pot fi siguri de munca şi de jocul lor. Marea lor epocă abia începe", menţionează publicaţia citată.

×
Subiecte în articol: cm2010