x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Presa germană: Visul s-a terminat, dar viitorul este promiţător

Presa germană: Visul s-a terminat, dar viitorul este promiţător

08 Iul 2010   •   00:00
Presa germană: Visul s-a terminat, dar viitorul este promiţător
Sursa foto: /Reuters

Presa germană de joi "îşi scoate pălăria" în faţa Spaniei şi se consolează insistând asupra viitorului promiţător al tinerei Mannschaft, informează AFP. "Spaniolii au meritat să câştige, au manevrat balonul în mod impresionant, iar nouă ne-au lipsit curajul şi inteligenţa. Sus capul, băieţi. Vom reveni peste patru ani să câştigăm Cupa Mondială în Brazilia. Tânăra echipă germană are un mare viitor în faţă", a notat cotidianul Bild.

"Germania şi-a găsit maestrul şi nu au existat multe meciuri la acest Mondial în care victoria să nu fie atât de meritată decât cea a spaniolilor", scrie Frankfurter Rundschau. "Drumul Germaniei continuă, este departe de a fi încheiat. Germanii se numără printre marii câştigări ai acestui CM: în urmă cu patru săptămâni nimeni nu ar mizat pe o performanţă atat de curajoasă. Fotbaliştii germani au câştigat inimile lumii fotbalului pe drept. Au jucat un fotbal minunat", a notat sursa citată.

"Sus capul!", a titrat Tagesspiegel, conform căruia "Spania a fost prea puternică pentru o echipă a Germaniei surprinzător de statică". "Spania nu este Anglia, nici Argentina, şi cei care, naivi, credeau într-o nouă victorie la patru goluri pentru germani, au primit un duş rece", a notat şi Berliner Zeitung.

"Dezamăgirea este mare", scrie Die Welt: "Spaniolii au fost mai buni, să recunoaştem. Şi să ne bucurăm de tot ceea ce aceast echipă germană ne-a oferit în aceste zile minunate în Africa de Sud şi pentru că ne-a adus recunoştinţa şi entuziasmul întregii lumi". "Spania a fost prea puternică şi înfrângerea este meritată. Este păcat pentru Germania, dar rămânem cu fotbalul proaspăt şi plin de idei şi cu tinere talente de mare perspective", a subliniat şi Frankfurter Allgemeine Zeitung.

×
Subiecte în articol: cm2010