x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Presa italiană: Adrian Mutu petrece din nou!

Presa italiană: Adrian Mutu petrece din nou!

06 Dec 2010   •   09:55
Presa italiană: Adrian Mutu petrece din nou!

Presa italiană notează, duminică, după meciul Fiorentina - Cagliari, scor 1-0, în care atacantul Adrian Mutu a înscris unicul gol, că românul se află la prima reuşită după 319 zile, făcându-şi fericită echipa, şi nu a dezamăgit.

"Mutu, petrecere după 319 zile", a titrat cotidianul La Repubblica, care îl consideră pe atacantul român cel mai bun jucător de pe teren, alături de portarul echipei Cagliari, Agazzi.

Ambii fotbalişti au primit nota 7 atât din partea jurnalului La Repubblica, cât şi din partea agenţiei ANSA, care şi-a intitulat un articol: "Mutu pedepseşte pe Cagliari, din nou KO la Florenţa".

Agenţia Datasport scrie că Mutu, notat cu 7, tot la fel ca Agazzi, a avut "o dorinţă nebună de a juca şi mai mare de a înscrie".

Sportevai.it notează că Adrian Mutu a înscris pentru prima dată după "319 zile de foame". Site-ul italian le-a acordat nota 7, cea mai mare, lui Mutu, Boruc, Camporese, Donadel şi Agazzi. "Ştie să-şi facă meseria cum puţini ştiu, s-a întors Fenomenul", adaugă sportevai.it.

"Revine Adrian Mutu, revine Fiorentina", a titrat calciomercato.it, menţionând că românul a revenit cu gol după aproape un an şi a relansat echipa din Florenţa, care acum are 19 puncte şi a evitat zona de jos a clasamentului, aflându-se pe locul 12. Mutu a fost ales de site-ul citat cel mai bun jucător al Fiorentinei. "Trei goluri în această după-amiază la Florenţa. Două au fost anulate, unul a adus victoria", notează calciomercato.it.

Rsnews.it scrie despre "Super Mutu", în timp ce violanews.com precizează că atacantul român, notat cu 7, a revenit în teren după 20 de zile şi a avut o evoluţie bună, el reuşind golul victoriei.

"Fiorentina începe din nou cu Mutu", a titrat La Stampa, care notează că românul a revenit cu gol după o pauză lungă, pentru "a face fericită Fiorentina".

Cotidianul Gazzetta dello Sport subliniază perioada de 319 zile care a trecut de când Adrian Mutu marcase ultimul gol şi menţionează că atacantul "a dăruit trei puncte fundamentale Fiorentinei", cu o lovitură cu capul. Jurnalul scrie că Mutu este "un mare campion" şi a reuşit să înscrie după ce a avut un an 2010 oribil, cu "dopaj, conflicte şi probleme legate de condiţia fizică". "Fără Gilardino, Mihajlovici nu putea face altceva decât să apeleze la român, un om care a avut întotdeauna caracter, în afara şi în interiorul terenului. Şi astăzi nu a dezamăgit", adaugă cotidianul sportiv.

Fiorentinanews.com consideră că Fiorentina are două "fenomene" cărora trebuie să le mulţumească pentru victorie, atacantul Mutu şi portarul Boruc: "Vă doreaţi Fenomenul? Iată-l! Şi primul său gol aduce, pe teren propriu, victoria în meciul cu Cagliari. El este originalul, dar al fenomen este Boruc, care a menţinut rezultatul".

"A revenit Mutu, Boruc providenţial", notează firenzeviola.it, care de asemenea i-a acordat atacantului român nota 7, cea mai mare.

Atacantul Adrian Mutu, revenit pe teren la sfârşitul lunii octombrie, după o suspendare de nouă luni, a marcat golul victoriei formaţiei Fiorentina, scor 1-0, în meciul cu echipa Cagliari, din etapa a XV-a a campionatului Italiei. Mutu a fost integralist la Fiorentina, el marcând cu capul în minutul 52. El a mai marcat şi în minutul 44, însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. De asemenea, el a primit un cartonaş galben în minutul 57.

×