x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Presa turcă: "Stancu are stofă de atacant!". Vezi cifrele Motanului la debutul pentru Galata!

Presa turcă: "Stancu are stofă de atacant!". Vezi cifrele Motanului la debutul pentru Galata!

24 Ian 2011   •   09:50
Presa turcă: "Stancu are stofă de atacant!". Vezi cifrele Motanului la debutul pentru Galata!
Sursa foto: /Ajansspor.com

Bogdan Stancu, care a debutat în tricoul noii sale echipe Galatasaray Istanbul, duminică seară, în repriza a doua a partidei cu Sivasspor, scor 1-0, a atras atenţia prin viteza şi prin driblingurile sale, informează gazeteport.com.

"Bogdan Stancu, transferat de la Steaua şi care a intrat în joc în minutul 58, în locul lui Emre Colak, deşi nu s-a putut întâlni prea mult cu mingea, a atras atenţia prin viteza sa şi prin driblingurile pe spaţii înguste", notează sursa citată.

Potrivit webaslan.com, pe parcursul meciului cu Sivasspor mingea a ajuns la Bogdan Stancu de 16 ori, iar românul a avut şase pase bune şi trei şuturi. Două dintre acestea au fost pe spaţiul porţii.

"Am încercat să fac tot ce am putut mai bine. Evident că am nevoie de timp pentru a mă obişnui la o nouă echipă şi cu noii colegi. Am fost eficienţi în repriza a doua şi am înscris un gol, dar am fi putut învinge la o diferenţă mai mare", a declarat Motanul după meci.

"Stancu a jucat puţin. Hagi a arătat că are încredere în el, introducându-l în joc. A fost foarte rapid şi a dat speranţe de viitor. (...) Mai are nevoie de timp. Este un atacant bun, care driblează bine. Cum se spune, are stofă bună...", notează cotidianul Star.

Jurnalul Sabah scrie că suma de 5 milioane de euro plătită de Galata clubului Steaua pentru Stancu poate părea mare, dar "stofa jucătorului este foarte bună". "A dat impresia că este un atacant bun, prin modul cum a controlat mingea, tehnica şutului şi intuiţie", adaugă sursa citată.

"Stancu a îmbogăţit atacul", menţionează şi Milliyet, care precizează că atacantul român a mărit calitatea echipei. "A dat semnale că poate fi şi mai bun. A atras atenţia prin viteză şi prin şuturi precise. Fotbalistul român a demonstrat că va fi util în meciurile următoare prin jocul său ofensiv", notează cotidianul turc.

Milliyet şi cotidianul sportiv Fanatik prezintă şi o statistică a evoluţiei lui Stancu: minute jucate - 32, pase - 12, pase precise - 6, mingi interceptate - 1, mingi pierdute - 8, centrări - 1, şuturi - 3, ocazii de gol - 1.

"Stancu a dat speranţe", a titrat Fanatik, adăugând că românul a avut câteva "driblinguri elegante" şi a arătat că se gândeşte mereu la gol.

Jurnalul Fotomac scrie că Bogdan Stancu a mărit forţa ofensivă a echipei Galatasaray şi "a obţinut notă maximă": "Fotbalistul român şi-a arătat calitatea atât prin viteza extraordinară, cât şi prin şuturile puternice".

Cotidianul Vatan consideră că transferul lui Stancu este unul pozitiv, având în vedere evoluţia românului. Vatan mai notează că argentinianul Juan Culio, achiziţionat de la Galatasaray de la CFR Cluj, a arătat că poate fi un lider al echipei.

Galatasaray a înregistrat, duminică, prima victorie pe teren propriu după 84 de zile. Ultima victorie acasă a echipei antrenată de Hagi data din 30 octombrie 2010, de la un meci cu Antalyaspor, scor 2-1.

Fostul stelist Bogdan Stancu a debutat la Galatasaray, duminică seară, în meciul de pe teren propriu cu Sivasspor, scor 1-0, prima partidă oficială a echipei antrenate de Gheorghe Hagi pe noul său stadion, Turk Telekom Arena.

×