x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Răzvan Lucescu: "Este frustrant să pierzi astfel"

Răzvan Lucescu: "Este frustrant să pierzi astfel"

10 Oct 2010   •   00:00
Răzvan Lucescu: "Este frustrant să pierzi astfel"
Sursa foto: /Reuters

Selecţionerul Răzvan Lucescu a calificat drept frustrant rezultatul din meciul cu Franţa, scor 0-2, apreciind că jucătorii săi au evoluat cu teamă în prima repriză, dar au avut mai multă încredere în partea a doua şi ar fi meritat cel puţin un rezultat de egalitate pentru efortul depus.

"În prima repriză, am blocat toate acţiunile, problema noastră a fost că am jucat cu prea mare frică şi am pierdut foarte uşor mingile pe care le câştigam cu multă trudă. A doua repriză a fost una spectaculoasă, cu ocazii şi de o parte şi de cealaltă. Franţa, normal, a reuşit să-şi creeze mai multe ocazii, francezii au avut şi o valoare tehnică incredibilă. Totuşi, frustrarea mare vine din cauza faptului că am pierdut, într-un moment în care controlam jocul, stăteam bine pe teren, iar Franţa părea că se obişnuieşte cu idee egalului", a spus Lucescu la conferinţa de presă de după meci.

Întrebat ce părere are de faptul că primul gol al francezilor a fost înscris dintr-o poziţie de ofsaid, Lucescu a precizat: "Cu atât mai frustrant este să ştii că e un gol care îşi anulează un posibil rezultat de egalitate, care îţi anulează eforul depus. Valoarea Franţei este superioară echipei noastre şi fotbalul francez este superior celui din România, însă cu munca noastră, cu organizarea noastră, cu tot efortul depus, este greu să accepţi o astfel de înfrângere, venită şi cu întârziere, şi colaborată cu o greşeală de arbitraj. Nu vreau să fie o scuză, este totuşi a nu ştiu câta oară când se întâmplă asta".

Tehnicianul României a adăugat că jucătorii săi au evoluat mai bine în partea a doua a jocului, mai ales după discuţia pe care a avut-o cu aceştia la pauza meciului. "În primele două meciuri din grupă, am controlat jocurile cu mare autoritate, nu am marcat, din cauza asta am pierdut puncte importante, dar astăzi am întâlnit un adversar din categoria de vârf a fotbalului mondial şi am jucat cu alte arme. Am încercat să-l blocăm şi să avem nişte atacuri rapide. În repriza a doua, când am avut mai multă încredere şi mai mult curaj, mai ales după discuţia de la pauză, am avut şanse mari de a înscrie. Îmi reproşez că nu am dus până la capăt acest joc, că nu am câştigat sau nu am făcut egal", a spus Lucescu.

Răzvan Lucescu a comentat şi introducerea lui Ciprian Deac în locul lui Ianis Zicu la pauză: "Zicu este un jucător tehnic, am început cu el în ideea de a avea un control mai bun al mingii în anumite momente. A fost dificil de ţinut posesia mingii în prima repriză şi ca urmare a temerii noastre, dar şi ca urmare a organizării francezilor, şi am considerat că în astfel de situaţii este mai bine să-l introduc pe Deac".

×
Subiecte în articol: echipa nationala