x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international România U21, spulberată de Spania la Euro U21 2023

România U21, spulberată de Spania la Euro U21 2023

de Redacția Jurnalul    |    21 Iun 2023   •   23:57
România U21, spulberată de Spania la Euro U21 2023
Sursa foto: Echipa națională de fotbal a României

Naționala de tineret a României fost învinsă miercuri, la meciul de debut la Campionatul European Euro U21, de reprezentativa similară a Spaniei. Ibericii, printre principalii favoriți la câștigarea titlului, s-au impus cu 3-0 (0-0), în meciul jucat pe Stadionul Steaua, în Grupa B.

Spania U21, cu jucători ce evoluează la echipe importante din fotbalul european, au dominat partida la toate capitolele, având o posesie de aproape 80 la sută și peste 20 de ocazii de poartă.

Ibericii au irosit nenumărate șanse de a deschide scorul, în prima repriză, pe fondul unei apărări ezitante, dublate de nenumărate pase greșite ale tricolorilor, mulțumiți să încerce să nu primească gol.

Abel Ruiz a ratat ocazia primei reprize, pe final de repriză, când nu a reușit să introducă mingea în plasă, din fața porții, după pasa ideală a lui Rodri.

Defensiva României a rezistat până în minutul, 55, când Victor Gomez l-a servit ideal pe Baena, șutul acestuia pe jos, la colțul lung, aducând primul gol al spaniolilor în competiție.

A venit rândul lui Sergio Gomez să-l servească pe Miranda, peste doar 7 minute, pentru golul de 2-0.

Spania a mai avut câteva ocazii, printre care și o bară, în timp ce singurul șut pe poartă al elevilor lui Emil Săndoi a fost o execuție cu boltă de la foarte mare distanță, care nu a pus nici o problemă portarului spaniol.

Autorul primelor celui de al doilea asist, Sergio Gomez, a închis tabela cu o execuție din lovitură liberă, din poziție centrală, în al patrulea minut suplimentar de joc, pentru scorul final de 3-0.

România e pe ultimul loc în Grupa B, cu Spania pe primul loc, urmată de Ucraina și Croația.

Tricolorii joacă al doilea meci din grupă, tot pe Stadionul Steaua, sâmbătă, cu Ucraina.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: românia u21 Spania EURO U21 2023