x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Ronaldo marchează pentru victoria Portugaliei și ajunge la cifra record de 128 goluri internaționale

Ronaldo marchează pentru victoria Portugaliei și ajunge la cifra record de 128 goluri internaționale

de Redacția Jurnalul    |    17 Noi 2023   •   19:00
Ronaldo marchează pentru victoria Portugaliei și ajunge la cifra record de 128 goluri internaționale
Sursa foto: Hepta

Cristiano Ronaldo a găsit poarta și a ajutat Portugalia să învingă Liechtenstein cu 2-0, joi, în confruntarea din Grupa J. Jucătorul în vârstă de 38 de ani l-a egalat pe belgianul Romelu Lukaku în topul celor mai buni marcatori ai campaniei de calificare la Euro 2024.

Cu un loc pentru turneul final deja asigurat, Portugalia și-a mărit avansul în fruntea grupei la 27 de puncte, cu opt puncte în fața Slovaciei, ocupanta locului doi. Liechtenstein este ultima, fără niciun punct după nouă meciuri.

Selecționerul Portugaliei, Roberto Martinez, a decis să nu odihnească niciunul dintre titularii săi obișnuiți, dar echipa sa a avut probleme în fața rivalilor mai slab cotați și nu a reușit să deschidă scorul în prima repriză.

Însă în primul minut al reprizei secunde, o minge de la Diogo Jota l-a găsit pe Ronaldo, care a pătruns între doi apărători și a șutat imparabil cu stângul, pentru 0-1.

Ronaldo și-a mărit avansul în topul celor mai buni marcatori din toate timpurile în fotbalul internațional, ajungând la 128 de goluri în 204 meciuri. În plus, el a ajuns la cota 10, în privința golurilor marcate în preliminariile Euro 2024, egalându-l în fruntea topului pe belgianul Lukaku.

Joao Cancelo a mărit avantajul în minutul 56, profitând de o gafă a portarului Benjamin Buechel, pentru a marca în poarta goală.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cristiano ronaldo record goluri