x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Serie A: Bologna, penalizată cu 1 punct!

Serie A: Bologna, penalizată cu 1 punct!

03 Dec 2010   •   12:21
Serie A: Bologna, penalizată cu 1 punct!

140828-.jpgClubul FC Bologna a fost penalizat de către Comisia de Disciplină a federaţiei italine cu un punct din cauză că nu a achitat impozitul pe salariile jucătorilor şi riscă să mai piardă alte două puncte pentru că nu şi-a plătit jucătorii, informează AFP.

Preşedintele Sergio Porcedda, proprietar a 80% dintre acţiunile clubului, a fost suspendat pe o perioadă de şase luni, sancţiune dictată şi împotriva adimistratorului delegat, Silvino Marras.

Porcedda nu a plătit impozitul pe salariile jucătorilor din mai şi iunie 2010, iar jucătorii şi antrenorii nu şi-au primit salariile din iulie până în septembrie. Regulamentul prevede penalizări în clasament dacă jucătorii nu sunt plătiţi mai mult de patru luni.

Claudio Sabatini, proprietarul echipei de baschet Virtus Bologna, s-a declarat dispus să cumpere o parte din club şi a început negocierile joi seară.

"Am fost informaţi că pentru a rezolva problemele financiare ale clubului este nevoie de aproximativ 30 de milioane de euro, sumă ce ar trebui virată în cel mai scurt timp", se arartă într-un comunicat al Intermedia Finance, care se ocupă de afacerile lui Sabatini.

În urma acestei sancţiuni, Bologna rămâne pe locul 16 în Serie A, dar cu 13 puncte în loc de 14.

×