x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Show cu Hagi şi Popescu

Show cu Hagi şi Popescu

de Dragos Stoica    |    14 Dec 2011   •   21:00
Show cu Hagi şi Popescu

Fostii mari internationali romani au revenit marti seara pe gazon, la Hamburg, jucand intr-un meci caritabil alaturi de Zidane, Figo si Ronaldo in fata a 25.0000 de spectatori

"Hagi e ca vinul. Pe masura ce trec anii, devine tot mai bun", asa titra presa turca in urma cu zece ani si jumatate, pe vremea cand "Regele" se pregatea sa spuna adio carierei de jucator. Cine l-a vazut intrand pe teren marti seara, la Hamburg, in cadrul unui meci organizat de "Prietenii lui Ronaldo si Zidane" contra unei formatii de vedete ale lui Hamburger SV, s-a convins ca scurgerea timpului nu i-a alterat calitatea.

Hagi, care a purtat pe spate numarul 20, l-a inlocuit in minutul 60 pe Zinedine Zidane, reusind ca in jumatatea de ora ramasa sa fie protagonistul mai multor faze de efect. Recitalul sau a continut pase cu calcaiul, piruete, driblinguri si loburi, toate aplaudate la scena deschisa de cei aproximativ 25.000 de spectatori.

Gica Popescu n-a apucat insa sa evolueze alaturi de cumnatul sau, deoarece "Baciul" a fost preferat pe teren de antrenorii Marcelo Lippi Bora Milutinovici pe intreaga durata a primei reprize, facand cuplu in centrul apararii cu italianul Fabio Canavarro.

"Am acceptat cu placere aceasta invitatie, deoarece bucuria de a juca fotbal nu s-a pierdut nici o clipa. In schimb, kilogramele se cam strang, iar picioarele nu ne mai ajuta ca pe vremuri", a comentat razand Gica Hagi.

Partida s-a incheiat cu scorul de 5-4 in favoarea selectionatei mondiale, pentru care au marcat Drogba (’22), Ronaldo (’27, ’39), Salgado (’59) si Figo (’72), in timp ce gazdele au inscris prin Petrici (’8), Ze Roberto (’18), Rincon (’63) si Schnoor (’83).

Collina arbitru, Lippi si Milutinovici, selectioneri
Partida de la Hamburg a fost condusa la centru de celebrul Pierluigi Collina, decla­rat de sase ori cel mai bun arbitru din lu­me. Pe teren s-au aflat Richard Golz, Bastian Reinhardt (Rodolfo Cardo­so), Nico-Jan Hoogma (Heiko Westermann), Dennis Aogo (Stefan Schno­or), Mehdi Mahdavikia (Slobodan Rajkovic), Zé Roberto (Ivica Olic), Paolo Guerrero (Stig Töfting) (Collin Benjamin), Jörg Albertz (To­mas Rincon), Michael Gravgaard (He­ung Min Son), Mla­den Petric (Sergej Barbarez) si Nigel de Jong (Ivo Ilicevic) la Hamburger SV, cu Thorsten Fink pe post de an­tre­nor. "Prietenii lui Ro­nal­do si Zi­da­ne" i-au numarat pe Barthez (Leh­mann, Di­da), Popescu (Lucas Ra­de­be, Fernando Couto), Ca­navarro (Karembeu), Makélélé (Berth­old), Michel Salgado (Serginho), Davids (Pires), Luis Figo (Madjer), Zidane (Hagi), Cap­de­vi­la (Ma­niche), Ronaldo (Steve McMa­na­man) si Drogba (Sami Al-Jaber), se­lectioneri fiind Marcelo Lippi si Bora Milutinovici.

×