x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Spania a învins Croația în finala Ligii Națiunilor, la lovituri de departajare

Spania a învins Croația în finala Ligii Națiunilor, la lovituri de departajare

de Redacția Jurnalul    |    19 Iun 2023   •   09:45
Spania a învins Croația în finala Ligii Națiunilor, la lovituri de departajare
Sursa foto: Hepta

Dani Carvajal a transformat lovitura decisivă pentru a oferi Spaniei primul titlu după 11 ani, în finala Ligii Națiunilor câștigată cu 5-4 împotriva Croației la loviturile de departajare, duminică, la Rotterdam.

După Portugalia și Franța, Spania este cea de a treia câștigătoare a competției.

Carvajal, jucătorul de 31 de ani, care a câștigat cinci titluri de Liga Campionilor cu Real Madrid, a marcat cu calm a șasea lovitură de pedeapsă a Spaniei, care și-a adjudecat astfel primul trofeu după Campionatul European din 2012.

Finala de pe stadionul Feyenoord s-a încheiat fără goluri după 90 de minute și reprizele de prelungiri, înfrângerea la penalty-uri anulând Croației șansa de a câștiga un trofeu, după ce croații au fost vicecampioni mondiali la Cupa Mondială 2018 și medaliați cu bronz, anul trecut în Qatar.

Portarul spaniol Unai Simon a apărat mai întâi execuția lui Lovro Majer la loviturile de departajare, oferindu-i lui Aymeric Laporte șansa de a câștiga disputa, dar apărătorul a șutat în bara transversală, păstrând egalitatea la 4-4 după cinci lovituri de departajare de fiecare parte.

Simon a ieșit din nou în evidență cu o nouă paradă, de data aceasta la șutul lui Bruno Petkovic, înainte ca Dani Carvajal să pecetluiască victoria.

Spania a fost vicecampioană a Ligii Națiunilor în urmă cu doi ani, după finala cu Franța, iar succesul vine ca un impuls important după o Cupă Mondială dezamăgitoare în Qatar, unde a fost învinsă de Maroc, în optimi.

În finala mică, Italia s-a impus cu 3-2 (2-0), în fața Olandei, țara organizatoare a Final 4-ului Ligii Națiunilor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: finala ligii natiunilor Spania