x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Spania este noua campioană europeană la fotbal

Spania este noua campioană europeană la fotbal

de Redacția Jurnalul    |    14 Iul 2024   •   23:58
Spania este noua campioană europeană la fotbal
Sursa foto: Hepta

Echipa națională de fotbal a Spaniei a câștigat duminică finala Campionatului European de fotbal, după ce au învins Anglia cu 2-1. Williams și Oyarzabal au marcat golurile care aduc trofeul în peninsulă. Englezii au marcat prin Cole Palmer.

Mikel Oyarzabal aduce Spania în avantaj în finala Euro 2024. Venit din postura de rezervă Oyarzabal a marcat în minutul 87, cu un șut din fața porții, dintr-o pasă a lui Cucurella.

La doar 3 minute după ce l-a înlocuit pe Mainoo, Cole Palmer egalează situația pe tabelă, în finala dintre Spania și Anglia (1-1, min. 73). Scorul a fost deschis de Williams în minutul 47, iar Spania a avut cel puțin două ocazii mari de a majora scorul.

Golul a venit după ce selecționerul Angliei, Southgate, a efectuat două schimbări importante, introducându-i în teren pe Watkins și Palmer, în locul lui Kane și Mainoo.

Jude Bellingham, din poziția de pivot, în mijlocul careului, a întors mingea în afara suprafeței de pedeapsă, de unde Palmer, de la 21 de metri, a șutat plasat, pe jos, la colțul lung, în plasa laterală a porții lui Simon.

La nici două minute după reluarea jocului dintre Spania și Anglia, finala Euro 2024, ibericii au deschis scorul prin Williams. Acesta a primit o pasă în careu, în partea stângă a atacului spaniol, de unde a șutat la colțul lung, pe jos, imparabil. La pauză scorul a fost 0-0.

Spania deschide scorul prin Nico Williams, în finala Euro 2024 contra Spaniei

La pauză, niciunul din obiective nu e mai aproape de vreuna din combatante.

După primele 10 minute Spania avea 80 la sută posesie și singurele tentative de a se apropia de poarta lui Pickford, inclusiv un prim corner. Căpitanul Angliei, Harry Kane, încă nu a atins balonul.

La prima lovitură liberă cu potențial pentru englezi, Saka face un fault în atac.

Spaniolii rămân singurii care pun presiune ofensivă și doar o intervenție hotărâtă a lui Stones face ca Williams să nu poată șuta decisiv pe poartă din apropiere.

Prima acțiune periculoasă a leilor vine în minutul 15, dar centrarea lui Walker e respinsă într-un corner rămas fără rezultat.

Englezii se trezesc și se mută în jumătatea ibericilor, insistând pe flancul drept, însă întâlnesc blocajele ferme ale liniei defensive spaniole.

Primul cartonaș galben îl primește Harry Kane, după un atac la glezna lui Laporte, la scurt timp după ce englezii irosiseră un atac promițător, rezolvat de Cucurella.

Dani Olmo egalează situația la cartonașe, după ce îl nimerește cu un vârf de bocanc în piept pe un adversar.

După prima jumătate de oră, Furia Roja are un atac prelungit, cu două cornere și o jumătate de penalty, neacordat, fără să îl sperie în vreun fel pe Pickford.

La cealaltă poartă, în minutele suplimentare de joc, după un șut blocat al lui Kane, englezii beneficiază de o lovitură liberă.

La capătul ei, Foden trimite primul șut al reprizei care prinde cadrul porții, insuficient însă pentru a-l pune în dificultate pe Simon.

Spania încheie repriza în superioritate la majoritatea capitolelor statistice, cu 65% posesie șase cornere, mai mult de dublu pase reușite și patru șuturi blocate.

Primul unsprezece al Spaniei:
Simon, Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella, Rodri, Ruiz, Yamal, Olmo, Williams, Morata
Primul unsprezece al Angliei:
Pickford, Walker, Stones, Guehi, Saka, Mainoo, Rice, Shaw, Foden, Bellingham, Kane.

(sursa: Mediafax)

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Spania euro 2024