x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Standard Liege, amendat cu 20.000 de euro pentru un banner cu caracter politic, la meciul cu Reykjavik

Standard Liege, amendat cu 20.000 de euro pentru un banner cu caracter politic, la meciul cu Reykjavik

16 Oct 2013   •   17:55
Standard Liege, amendat cu 20.000 de euro pentru un banner cu caracter politic, la meciul cu Reykjavik

Clubul Standard Liege va trebui să plătească o amendă de 20.000 de euro, impusă de UEFA, a dezvăluit clubul pe site-ul său Internet. La originea sancţiunii se află un banner cu caracter politic, desfăşurat la meciul cu Reykjavik, notează 7sur7.be.
Infracţiunea a fost comisă la 25 iulie, în timpul meciului din cadrul Europa League.
Standard a fost sancţionat şi pentru utilizarea de petarde în cinci reprize, în timpul meciului din cadrul Ligii Campionilor (fotbal feminin) cu Glasgow City LFC, la 9 octombrie.
Clubul le reaminteste suporterilor că din cauza comportamentului suporterilor, a pierdut foarte mulţi bani, în amenzi aplicate pentru utilizarea de dispozitive pirotehnice – fumigene, petarde – pentru aruncarea diverselor obiecte în teren, blocarea scărilor şi a căilor de evacuare. Toate aceste infracţiuni ar putea atrage după sine sancţiuni mai grave, cum ar fi meciuri care să se desfăşoare cu porţile închise. “De aceea”, notează clubul, “este nevoie de sensibilizarea fiecărui suporter al clubului, pentru ca toată lumea să fie conştientă de faptul că orice infracţiune viitoare ar putea fi sancţionată disciplinar de UEFA, cu consecinţe dezastruoase pentru toţi”.


×
Subiecte în articol: standard liege